sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Economie » Victor Ponta și Ion Țiriac participă la Sebeș la inaugurarea lucrărilor la noua fabrică Daimler pentru cutii de viteze

Victor Ponta și Ion Țiriac participă la Sebeș la inaugurarea lucrărilor la noua fabrică Daimler pentru cutii de viteze

Publicat în 04.04.2014 la ora 14:01

inaugurare-Sebes-fabrica-Daimler-STCInvestiția străină a anului în România, la Sebeș, în valoare de circa 300 de milioane de euro, continuă în ritmul și disciplina tipic nemțească.

La Sebeș, în județul Alba, a început programul ceremoniei oficiale de inaugurare a lucrărilor de construcţie pentru unitatea de producţie Star Assembly.

Subsidiara din România a concernului german Daimler, cel mai important producător de mașini din lume și principalul inovator în domeniul auto, marchează cu această ocazie demararea construcției celei de a treia fabrici la Sebeș, unde vor fi produse cutiile de viteze pentru autoturismele Mercedes.

Evenimentul va marca începutul unei noi etape a investiţiei de peste 300 de milioane de euro derulate de Daimler în România, pentru extinderea producţiei de cutii de viteze de ultimă generaţie destinate automobilelor Mercedes-Benz, proiect care va genera peste 500 de locuri de muncă în judeţul Alba şi în împrejurimi.

Program evenimentului cuprinde, pe lângă ceremonia oficială de aşezare a pietrei de temelie, şi o vizită în hala de producţie a cutiilor de viteză cu dublu ambreiaj.

Organizarea evenimentului este una demnă de concernul Daimler. Iată câteva puncte din agenda evenimentului:

-Descrierea Layout-ului, vizitarea salii cu PC-uri puse la dispozitie pentru transmiterea informatiilor.

-Vizita in hala de montaj cutii de viteza cu dublu ambreiaj – Grupa 1 (redactori)

-Vizita in hala de montaj cutii de viteza cu dublu ambreiaj. Descrierea Layout-ului, vizitarea salii cu PC-uri puse la dispozitie pentru transmiterea informatiilor – Grupa 2 (fotografi, echipa TV)

Ora 14.00: Deschiderea oficiala a evenimentului

-Prezentarea noului film al companiei

-Discursuri

-Momentul simbolic de asezare a primei pietre de temelie

-Vizita oficialitatilor in hala de montaj. Accesul mass-media este permis in spatiile marcate corespunzator.

Transmisiile produse în noua unitate vor echipa limuzinele germane precum E-Klasse sau S-Klasse, care costă peste 50.000 de euro, până acum în România fiind produse doar transmisii pentru vehicule utilitare precum Vito.

Noua fabrică va fi construită pe terenul de 9.514 metri pătrați pe care a funcționat până de curând Staţia meteorologică Sebeş, relocată într-o altă locație, pentru dezvoltarea unităților de producțieale investitorului german Daimler.

În luna ianuarie, Star Transmission a inaugurat la Sebeș cea de a doua unitate de montaj de cutii de viteză cu dublu ambreiaj pentru autoturismele Mercedes – Benz.

Compania Daimler – Star Transmission extinde reţeaua de producţie pentru autoturismele Mercedes-Benz în județul Alba. Este cea mai mare investiție din istoria județului nostru, iar unitățile de producție vor fi construite în zona cea mai dinamică din punct de vedere a dezvoltării industriale din județul nostru.

UPDATE ora 14.00: După ce reprezentanții presei au vizitat cantina fabricii și unitatea de producție inaugurată în data de 19 ianuarie 2014, alaiul de invitați s-a deplasat la cortul special amenajat pentru acest eveniment, amplasat pe locația viitoarei fabrici.

Ceremonia oficială de așezare a primei pietre de temelie, va avea loc în prezența prim-ministrului României, Victor Ponta, a ambasadorului Germaniei în România Werner Hans Lauk, precum și a numeroși reprezentanți ai autorităților centrale și locale.

În noua fabrică Star Assembly se va monta, începând cu anul 2016, cutia de viteze automată în 9 trepte 9G-TRONIC. În prezent subsidiara Daimler în România, STC are la Sebeș și Cugir circa 1200 de angajați.

inaugurare-Daimler-STC-Sebes-2La eveniment au sosit Ion Țiriac, premierul Victor Ponta, miniștrii Dan Șova și Constantin Niță, precum și numeroase oficialități locale și județene din regiune.

Cătălin Ştefănescu, realizatorul emisiunii Garantat 100%, prezentă evenimentul.

UPDATE ora 14.20: În deschidere, după proiecția unui scurt film de prezentare al investiției companiei Daimler în România, directorul general al STC – Bernd Krottmayer a prezentat un scurt istoric al filialei Daimler AG în județul Alba și a mulțumit pentru colaborare celor care au sprijinit realizarea acestui proiect de anvergură la Sebeș. Discursurile au continuat cu Andreas Renschler, membru al Consiliului de Administrație Daimler pentru Producție și Achiziții Publice Mercedes-Benz Cars și Mercedes-Benz Vans și Peter Schabert, Directorul de Producţie pentru Sisteme de Transmisie a Mercedes-Benz şi al Fabricii Mercedes-Benz din Untertürkheim. Urmează ambasadorul Gemaniei în România și premierul Victor Ponta.

Victor Ponta prim-ministru: “Vreau să mulțumesc pentru oportunitatea de a participa la acest eveniment. Mă bucur că în România se întâmplă lucruri bune. O investiție atât de importantă promovată de una dintre cele mai prestigioase companii pe plan mondial, reprezintă întradevăr un eveniment. Acesta este meritul echipei din Sebeș, care a crezut încă din 2001 în acest proiect, este meritul conducerii companiei Daimler, este meritul autorităților locale, și nu în ultimul rând este meritul Guvernului care a sprijinit această investiție și prin ajutorul dat de statul român, ajutor care se va întoarce prin taxe și impozite, șamd (…)

România a redevenit și trebuie să rămână o țară competitivă. Cred că proiectul pe care îl pornim aici la Sebeș este o excepțională carte de vizită pentru România, pentru a aduce noi investitori, pentru a crea noi locuri de muncă.”

Facebook 

Victor Ponta și Ion Țiriac participă la Sebeș la inaugurarea lucrărilor la noua fabrică Daimler pentru cutii de viteze
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.