sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Victor Ponta și Dan Șova au fost așteptați în zadar la inaugurarea oficială a loturilor I și II ale autostrăzii Orăștie – Sibiu

Victor Ponta și Dan Șova au fost așteptați în zadar la inaugurarea oficială a loturilor I și II ale autostrăzii Orăștie – Sibiu

Publicat în 19.12.2013 la ora 15:04

Ponta-Inaugurare-L-I-II-Orastie-SibiuÎn urmă cu puțin timp, directorul general al CNADNR, Narcis Neaga, a inaugurat loturile I și II ale Autostrăzii Orăștie – Sibiu. Evenimentul, aflat în desfășurare, are  loc la centrul de mentenanță al autostrăzii situat pe raza comunei Pianu de Jos.

După momentul festiv, Narcis Neaga este așteptat să susțină o conferință de presă. La eveniment sunt prezenți primarul și viceprimarul Sebeșului, Alexandru Dăncilă și Adrian Bogdan, deputatul PSD de Alba, Ioan Dârzu, vicepreședinții Consiliului Județean Alba, Florin Roman și Alin Cucui, consilieri locali din Alba Iulia și Sebeș, șeful IPJ Alba, chestorul principal de poliție Nicolae Căbulea, reprezentanți ai constructorilor Strabag și Straco și numeroși jurnaliști.

Începând de astăzi, orele 16.00, autovehiculele vor putea circula neîntrerupt pe circa 82 de kilometri de autostradă, între Deva și Cunța (loturile I, II și III), respectiv Săliște – Sibiu (lotul IV).

Deși, timp de mai multe ore, au fost așteptați de o armată de jurnaliști premierul Victor Ponta și ministrul Marilor Proiecte, Dan Șova, nu au mai ajuns la inaugurarea acestor două loturi, deși au fost prezenți mai devreme la tăierea panglicii la o nouă hidrocentrală pe Olt, în județul Sibiu.

Directorul CNADNR, Narcis Neaga a precizat că premierul Victor Ponta a plecat împreună cu ministrul Dan Şova mai devreme pentru că a fost sunat că se va lăsa ceaţa la Bucureşti şi avionul nu va mai putea ateriza.

„Pentru mine acest drum este foarte important. Alături de mine sunt oameni politici cărora le mulţumesc pentru sprijinul care ni l-au acordat în finalizarea acestui proiect.  Doua lucruri sunt importante: determinarea constructorului de a face lucrarea, iar al doilea lucru este finanţarea proiectului, şi ceea ce pot sa spun este că până în această clipă nu există nicio datorie financiară faţa de constructor. Că nu este nicio datorie subliniază determinarea factorului politic, determinarea guvernului de a rezolva proiectele de infrastructura. Inauguram astăzi doua tronsoane de infrastructură realizate de firmele Strabag şi Straco. Cel mai important este cel finalizat de Straco, pentru că cetăţenii vor scăpa de calvarul care era până acum în Sebeş, acesta fiind un nod fierbinte al României. Un alt lucru pe care aş dori sa vi-l comunic este că de astăzi avem un concesionar pe viitoarea autostradă Comarnic Braşov”, a spus Narcis Neaga.

„Tot astăzi la sediul companiei a fost finalizată selecţia constructorilor pentru viitoarea autostrada Sebeş-Turda. Au fost selecţionate consorţiile care pot construi această autostrada. Această autostradă între Sebeş şi Turda este in exclusivitate decizia lui Ponta şi Şova. Nu există influenţe de altă natura! Asta ca să lămurim lucrurile pentru toţi din sală”, a mai precizat directorul CNADNR.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.