sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Valer Stancu, autorul crimei de la SEBEȘ va fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă

Valer Stancu, autorul crimei de la SEBEȘ va fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă

Publicat în 17.05.2018 la ora 11:14

Procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a dispus ieri, 16 mai 2018, punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii preventive a reținerii pe o perioadă de 24 de ore, împotriva inculpatului STANCU VALER pentru săvârşirea infracţiunii de omor.

În cursul zilei de 17 mai 2018, urmează a se sesiza judecătorul de drepturi și libertăţi din cadrul Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile.

În fapt, s-a reținut că, la data de 16 mai 2018, în jurul orelor 12,00, între victima B.A.I. și inculpatul STANCU VALER, care s-au întâlnit întâmplător în parcarea special amenajată a unui local din municipiul Sebeș, a izbucnit un conflict spontan în urma căruia inculpatul a lovit victima cu un cuțit, cauzându-i o leziune traumatică (plagă tăiată – înțepată toracică, cu lezarea cordului) care i-a cauzat decesul.

Procurorul criminalist continuă cercetările în cauză, pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept, în vederea stabilirii răspunderii penale. Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul I.P.J. Alba și ai Poliției municipiului Sebeş.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, sub nici o formă, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

FOTO: ARHIVĂ

Valer Stancu, autorul crimei de la SEBEȘ va fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă
4.2 (84%) 5 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.