sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Ştirea ta » Valea Sebeșului, plină cu gunoaie, cârpe şi alte resturi menajere, la Săsciori

Valea Sebeșului, plină cu gunoaie, cârpe şi alte resturi menajere, la Săsciori

Publicat în 29.12.2017 la ora 18:15

Lipsa de educaţie  precum și nepăsarea, nesancţionate de autorităţi au transformat multe locuri în gropi de gunoi. Localnici şi turişti aruncă tot felul de resturi pe unde apucă, fără să le pese că distrug natura sau că îşi pun sănătatea în pericol.

Valea Sebeșului, comuna Săsciori. Peisajul de vis se transformă într-unul apocaliptic atunci când vegetația bogată se usucă şi lasă la vedere malurile acoperite de gunoaie.

Peturi, cartoane, încălțăminte uzată, haine şi saci cu moloz sunt împrăştiate peste tot, ca și când oamenii nu ar avea o alternativă civilizată de colectare a resturilor.

Începând de la flacoane din plastic, zdrențe, sticle sparte, deșeuri metalice, resturi alimentare, gunoi de grajd și chiar cadavre de animale, toate acestea pot fi zărite în apă și pe malul ei. În mai multe rânduri, diferite persoane s-au plâns autorităților locale despre faptul că valea a devenit un adevărat focar de infecție.

După ce aceste ghene devin neîncăpătoare, oamenii aruncă pungile de gunoi direct în apă.

Când orice cetăţean poate scăpa foarte uşor de gunoiul din gospodărie, prin depunerea în pubele speciale şi scoaterea acestuia în faţa caselor, de unde este preluat de muncitorii societăţii ce se ocupă de salu­bri­zare, există totuşi destule persoa­ne ce preferă alte modalităţi, deloc sănătoase, de eliminare a deşeu­rilor, menajere sau nu.

Din păcate, vorbim de o realitate de neînţeles, care dă mari bătăi de cap. Sigur că această meteah­nă este întâlnită, din nefericire, în multe alte locuri, fiind un fel de problemă generală a românilor, chiar și în locurile unde gunoiul este colectat de la locuitori în mod regu­lat, elegant şi convenabil.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.