sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Un tânăr din Sebeș dat dispărut de pe pârtia de la Șureanu

Un tânăr din Sebeș dat dispărut de pe pârtia de la Șureanu

Publicat în 22.02.2014 la ora 22:06

jandarmi-montaniJandarmii montani din județele Alba și Hunedoara, alături de salvamontiștii din Alba caută de mai multe ore un tânăr schior din Sebeș care a dispărut în jurul orei 16.00 de pe pârtia de la Șureanu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Alba, Cosmin Jurcoveț, tânărul în vârstă de 22-23 de ani se afla la schi cu un grup de prieteni. Aceștia au sesizat, în jurul orei 16.00, că a dispărut de pe pârtie și au început să-l caute. După o oră și jumătate, văzând că nu reușesc să-l găsească i-au alertat pe jandarmii montani.

În jurul orei 20.30 echipele de salvare i-au găsit placa de schi, la câțiva kilometri distanță de pârtie, spre localitatea Petrila. Reprezentantul jandarmilor a declarat că este posibil ca tânărul să fi ajuns la Cabana Aluniș și că se încearcă să se ia legătura cu administratorul.

UPDATE 1: Purtătorul de cuvânt al IJJ Alba a declarat că în jurul orei 22.30 salvamontiștii și jandarmii din Hunedoara și Alba, care au efectuat căutările din două direcții, au făcut joncțiunea fără să reușească să stabilească cu exactitate traseul pe care a pornit tânărul după ce și-a abandonat placa. Se pare că acțiunea de salvare este mult îngreunată atât de faptul că în zonă semnalul pe telefon este aproape inexistent cât și din cauza că, pe unele porțiuni lipsește zăpada, astfel că urmele lăsate se pierd. S-a reușit contactarea tuturor cabanierilor din zonă care au răspuns că tânărul nu a ajuns la ei. Căutările continuă.

UPDATE 2: Tânărul a fost găsit de echipele de salvare într-o vale, pe teritoriul județului Hunedoara. Acesta nu este rănit. Jandarmii au decis să-l transporte la Petrila.

UPDATE 3:În data de 22 februarie a.c., la ora 17.17, jandarmii montani din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba au fost sesizaţi de mai mulţi tineri cu privire la faptul că unul dintre prietenii lor, care schia pe o pârtie din Domeniul Schiabil Şureanu, a dispărut.

În căutarea tânărul în vârstă de 24 ani, domiciliat în localitatea Sebeş, au pornit jandarmii montani şi salvamontiştii din judeţul Alba.

În jurul orei 19.00, jandarmii montani şi salvamontiştii au găsit placa de schi a tânărului căutat la 4,5 km de Domeniul Schiabil Şureanu către judeţul Hunedoara. Având în vedere această situaţie, Inspectoratul de Jandarmi Alba a informat Inspectoratul de Jandarmi Hunedoara cu privire la faptul că tânărul dispărut se poate îndrepta către cabana Auşelu (situată în jud. Hunedoara).

Din judeţul Hunedoara au pornit în căutarea tânărului o echipă de jandarmi montani şi o echipă de salvamontişti care să sprijine acţiunile desfăşurate de echipe de salvare din judeţul Alba.

În jurul orei 23.30, jandarmii montani şi salvamontiştii hunedoreni l-au găsit pe tânărul căutat pe valea pârâului Auşelu, în judeţul Hunedoara, la aproximativ 1 km faţă de limita cu judeţul Alba.

Tânărul era într-o stare de sănătate bună şi nu a necesitat îngrijiri medicale, dar era speriat şi avea hainele ude. Tânărul va fi transportat de jandarmii montani şi salvamontişti în oraşul Petrila. Din această localitate va fi preluat de un alt echipaj al Jandarmeriei Hunedoara şi transportat la limita cu judeţul Alba, pe ruta Petrila-Simeria-jud. Alba”, a transmis IJJ Alba într-un comunicat de presă.

FOTO: ARHIVĂ

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.