sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Un proiect edilitar de 2,5 milioane de euro al Primăriei Șugag a “înțepenit” pe trotuar, la Dobra

Un proiect edilitar de 2,5 milioane de euro al Primăriei Șugag a “înțepenit” pe trotuar, la Dobra

Publicat în 21.05.2015 la ora 11:00

sugagUn proiect cu finanţare din fonduri europene al administrației locale din Șugag, în valoare de aproximativ 2,5 milioane de euro, a “înțepenit” săptămâna trecută în satul aparținător Dobra.

Reprezentanții a aproximativ cinci gospodării din satul Dobra au contestat săptămâna trecută faptul că drumul forestier ce urmează a fi asfaltat în cadrul unui proiect finanțat pe fonduri europene, prin Măsura 3.2.2., dată de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, are și trotuare, înalte cu circa 10 cm faţă de carosabil. Primarul comunei, Constantin Jinar, a explicat pentru ziarul Unirea că sătenii nemulțumiți și-ar fi dorit ca asfaltul să cuprindă tot latul șoselei, fără trotuare sau altă diferență de nivel. Deoarece săptămâna trecută nu s-a ajuns la nici un consens cu contestatarii, constructorul și-a retras oamenii și utilajele din zonă, și a demarat lucrări pe alte drumuri din comună, lăsând drumul din Dobra decopertat. În prezent, în zonă se circulă ca pe arătură. Pentru a găsi o soluție doleanțelor cetățenilor din Dobra, primarul Șugagului s-a deplasat zilele trecute la sediul AFIR București să încerce o modificare a proiectului aprobat și avizat încă de acum 6 ani. ”Mi-au spus că este un proiect mare, integrat, ce nu poate fi modificat. La fel mi-au spus și de la AFIR Alba, așa că reprezentantul acestei agenții va urca zilele viitoare sus, la Dobra-Șugag, să le explice oamenilor procedurile în cazul proiectelor pe bani europeni”, spune Jinar. ”Problema este că cetățenii s-au împărțit în două tabere, una vrea drumul fără trotuare, iar alta cu trotuare, numai să fie modernizat cât mai repede”, explică primarul. Lucrările trebuie finalizate și recepționate însă în limitele prevăzute de proiect, altfel Șugagul riscă să piardă cei 2,5 milioane de euro finanțare europeană și să-i achite de la bugetul local al comunei. Astfel că, cel mai probabil, lucrările vor merge înainte.
Proiectul a fost câștigat prin Măsura 3.2.2. şi cuprinde ”Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale” iar finanțarea europeană a fost furnizată pentru ”Îmbunătățirea infrastructurii fizice de bază și accesul la servicii publice pentru populația din comuna Șugag, județul Alba.”
În cadrul aceluiași proiect, în școala din Dobra, actualmente dezafectată, va fi amenajat un Centru primire persoane vârst­nice. Tot pe Măsura 3.2.2. primăria va achiziționa un TAF iar Muzeul Etnografic din comună va fi reamenajat și dotat cu echipamente necesare. Vor fi asfaltate, de asemenea, drumurile de pe Valea Mărtiniei, Valea Groseştilor, Bârzava-Șugag, Șugag-Arți, Dobra de Jos.

Un proiect edilitar de 2,5 milioane de euro al Primăriei Șugag a “înțepenit” pe trotuar, la Dobra
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.