sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Un nou marș de protest împotriva poluării a fost organizat astăzi la Sebeș. Protestele vor fi mutate în fața sediului APM Alba

Un nou marș de protest împotriva poluării a fost organizat astăzi la Sebeș. Protestele vor fi mutate în fața sediului APM Alba

Publicat în 15.02.2015 la ora 16:34

miting-protest-sebes-15-02-2015Un nou marş de protest împotriva poluării şi a dării în exploatare a unei noi fabrici de formaldehidă a început astăzi la ora 14.00, pentru a șasea  duminică la rând, în parcul din fața Primăriei Sebeș.

Circa 200 de protestatari s-au “înarmat”, și de această dată, cu pancarte inscripționate cu mesaje precum: ”Stop poluării”, ”Uniți, luptăm, mediul apărăm”, ”Ne revoltăm, Uniți depoluăm”, ”Kronospane nu uita, Sebeşul nu te mai vrea!”, ”Albinele au nevoie de flori ca să trăiască, Florile de albine ca să rodească, Oamenii de flori ca să trăiască”.

În același timp, parcarea din fața comapniei Kronospan Sebeș, locul în care se termina de obicei marșul de protest împotriva poluării, este blocat cu camioane și utilaje.

Reprezentantul ONG-ului Prima Natura, le spus protestarilor care este situația din parcarea administrată de Primăria Sebeș, sugerând să fie evitată zona, cu ocazia marșului de astăzi. Manifestanții prezenți în parcul din fașa primăriei s-au împotrivit, solicitând răspicat să se continue traseul, ca și până acum.

Reprezentantul organizatorilor a transmis rugăminți repetate sebeșenilor să nu fie agresivi, să nu provoce și să nu răspindă provocărilor.

Manifestanții au pornit în coloană, la orele 14.35, pe traseul aprobat de autorități, mrșul lor urmândd să se oprească de data aceasta pe trotuarul situat vizavi de parcarea și platforma Kronospan.

Primul protest organizat la Alba Iulia împotriva poluării din Sebeș, împotriva modului în care autoritățile au aplicat legea – 1 Martie, în fața Agenției pentru Protecția Mediului 

Organizatorii marșului de protest i-au informat pe participanți cu privire la faptul că începând din luna martie, în fiecare duminică, în parcul Primăriri, începând cu ora 14.00 sunt programte proteste ale reprezentanților angajaților Kronospan. S-a făcut apel la calm, la non violență, la evitarea provocărilor de orice natură dar și la evitarea răspunsurilor la orice fel de provocări din partea acestora.

În schimb, ONG-urile au anunțat mutarea protestelor la Alba Iulia. Astfel, la 1 martie, în fața sediului APM din municipiul reședință de județ este programat primul mitinng anti poluare în pentru aplicarea corectă a legii.

Pentru a putea continua să îți exprime poziția, în contextul în care duminicile sunt acum rezervate de angajații companiei, ONG-urile au anunțat că speră să primească o sală în incinta casei de cultură din municipiu. Aici vor fi invitați toți cei care doresc să continue protestele în condiții pașnice și civilizate.

poarta-blocata-kronospan-camioane-15-feb-2015UPDATE: Dacă din parcul din fața primăriei au pornit în marș circa 200 de manifestanți, în parcarea din fața companiei Kronoșpan au ajuns, la orele 15.20, peste 500 de protestatari, pe traseu, alăturându-se coloanei numeroși localnici.

Aici au scandat „Hoții!”, „Kronospane nu uita, Sebeșul nu te mai vrea”, „Nu corporația, face legislația”, după care, la orele 15.40 au început să se întoarcă înspre oraș.

S-a putut observa astăzi o mobilizare mai mare a jandarmilor, față de dățile trecute, în condițiile în care era anunțată deschiderea porților companiei de către 500 de angajați Kronospan, în așteptarea coloanei de manifestanți.

Legat de blocarea celei mai mari părți din parcarea publică din fața sediului companiei austriece, polițiștii locali din Sebeș au declarat că au identificat numerele autocamioanleor care blochează spațiul public, urmând să se identifice șoferii și să fie dispuse măsurile legale ce se impun. Vom afla dacă este vorba despre dosare penale, cum susținea că ar fi cazul un polițist local sau de contravenții.

Un nou marș de protest împotriva poluării a fost organizat astăzi la Sebeș. Protestele vor fi mutate în fața sediului APM Alba
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Un Comentariu la Un nou marș de protest împotriva poluării a fost organizat astăzi la Sebeș. Protestele vor fi mutate în fața sediului APM Alba

  1. negrea ioan Răspunde

    15.02.2015 la 17:57

    200??? incepe sa miroase urat de tot! poate ar trebuie sa va renumiti sebesDEZinfo!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.