sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Un nor de praf saharian se deplasează deasupra României. Fenomenul va dura până mâine și se resimte și la Sebeș

Un nor de praf saharian se deplasează deasupra României. Fenomenul va dura până mâine și se resimte și la Sebeș

Publicat în 17.04.2018 la ora 9:16

Un nor de praf saharian se deplasează deasupra României, începând de ieri, 16 aprilie 2018. Acesta s-a aflat de duminică, 15 aprilie, deasupra Ungariei, iar de ieri, 16 aprilie a ajuns şi în România.

De altfel, maşinile albaiulienilor sunt deja acoperite cu o peliculă fină de praf, iar potrivit Agenţiei Naţionale de Meteorologie, fenomenul se va resimţi în zonă până în cursul zilei de miercuri, 18 aprilie.

Fenomenul se va resimţi mai tare în cursul zilei de mâine, 17 aprilie, când concentraţia particulelor de praf şi nisip saharian va creşte în aer, urmând ca miercuri să se retragă, odată cu intrarea unui front de aer rece care va curăţa atmosfera.

La Sebeș, fenomenul (vezi foto) a fost observat cel mai bine de șoferi, care și-au găsit mașinile acoperite cu stropi de noroi.

Specialiștii spun că valurile de aer cald au adus cu ele și praful din zona deșertului african.

În ultima vreme, astfel de episoade sunt tot mai dese – susţin meteorlogii. Deşi nu e periculos, aerul încărcat cu particule sahariene poate agrava alergiile sau afecţiunile respiratorii existente, sunt de părere medicii.

FOTO: Trifu Horea

Un nor de praf saharian se deplasează deasupra României. Fenomenul va dura până mâine și se resimte și la Sebeș
4.7 (93.33%) 3 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.