sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Un grup de turiști s-a aventurat pe o porțiune de drum închis circulației pe Transalpina unde au rămas blocați cu mașinile în zăpadă

Un grup de turiști s-a aventurat pe o porțiune de drum închis circulației pe Transalpina unde au rămas blocați cu mașinile în zăpadă

Publicat în 03.01.2014 la ora 0:23

transalpina-iarna-2014Șase adulți și un minor au rămas înzăpeziți în cursul zilei de joi, cu mașinile de teren, pe o porțiune de drum închis circulației de pe Transalpina (DN67 C), respectiv în Pasul Tărtărău din Munții Șureanu.

În urma intervenției echipajelor de jandarmi montani și salvamontiști, care a durat în total circa șase ore, cele șapte persoane – 3 barbaţi, 3 femei şi un copil, rămase înzăpezite au fost salvate și aduse cu tot cu mașini la Barajul Oașa, de unde drumul este practicabil. Două dintre cele trei maşini se aflau la aproximativ 20 de km de cabana Oaşa, iar a treia la 2 km distanță de primele. Zăpada pe carosabil măsoară în zonă  aproape 50 cm.

Aventurierii au făcut primul popas la Postul de Poliţie din Şugag unde au fost identificați. Șoferii au fost amendați contravențional pentru că nu au respectat interdicția privind circulația rutieră pe acel drum.

În urmă cu două săptămâni un autocar cu 20 de persoane şi un autoturism au rămas blocate pe DN 67C din aceleaşi motive.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.