sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Un englez stabilit în Loman a oferit în dar rechizite pentru copiii de la grădiniţele de pe Valea Sebeşului

Un englez stabilit în Loman a oferit în dar rechizite pentru copiii de la grădiniţele de pe Valea Sebeşului

Publicat în 16.04.2014 la ora 19:12

englezul-care-a-lasat-londra-pentru-lomanCopiii de la grădiniţele din Sebeşel şi Loman au primit săptămâna trecută vizita unui englez, un om cu suflet mare. Roger Quentin, pe numele lui, a dăruit grădiniţelor rechizite şcolare, spre bucuria celor mici.

Roger Quentin, cel care i-a făcut pe cei mici să zâmbească, nu era doar în trecere. Este englezul care a dat Londra pentru Loman. Spune că în sătucul înverzit de pe Valea Sebeşului se simte mai acasă decât în Anglia şi a lăsat cu limbă de moarte să fie îngropat în curtea casei lui din vârful dealului. Pentru el, sătucul din munţi este raiul pe pământ, iar poporul român cel mai omenos popor din lume.

“Mă necăjeşte faptul că la mine în Anglia dacă îi întrebi pe englezi despre România, nu ştiu decât prostii de prin presă: ţigani, copii abandonaţi, Dracula. Eu le spun că românii sunt deştepţi şi ospitalieri şi România este bijuteria Europei.”, spune Quentin.

Dorinţa de a-şi ajuta semenii l-a adus pe Roger în M-tii Sebeşului. Imaginile difuzate de televiziunile din Anglia în decembrie 1989 l-au făcut să ajungă în România, hotărât să strângă ajutoare pentru românii care tocmai spărseseră Cortina de Fier.

Primul convoi de ajutoare iniţiat de Roger a sosit chiar de Crăciun, în 1989. Roger îşi aminteşte atmosfera lugubră de la vama românească: ”Nu era nicio lumină, nu aveai unde să te duci la toaletă, eram priviţi cu suspiciune…” Prin fundaţia sa a mai organizat zeci de convoaie cu ajutoare. Astfel a ajuns şi în satul Loman. Peisajul şi oamenii i-au căzut cu tronc din prima zi. Un loc sus pe un deal i s-a părut raiul pe pământ şi s-a hotărât să-şi facă acolo o casă cu pensiune.

De atunci Roger, englezul cosmopolit, se românizează pe zi ce trece.

“Zilele acestea ,Roger Quentin le-a făcut o mare bucurie copiilor de la grădiniţele din Sebeşel şi din Loman, dăruindu-le tuturor copiilor cărţi de colorat şi creioane colorate, acestea fiind donate de diverşi oameni, prieteni de-ai lui Roger,din Anglia”, ne-a transmis Carmen Macarie, educatoare la grădiniţa din Sebeşel.

Acesta a solicitat prietenilor lui din Anglia diverse lucruri necesare unei cât mai bune desfăşurări a activităţilor didactice din grădiniţă, dotarea acesteia făcându-se în mare parte de către educatoare.

Comentarii

Un Comentariu la Un englez stabilit în Loman a oferit în dar rechizite pentru copiii de la grădiniţele de pe Valea Sebeşului

  1. Marius C. Răspunde

    27.04.2014 la 20:30

    Un inger cu chip de om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.