sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Turiști îmbrăcați doar cu haine de vară, blocați în mașini din cauza zăpezii pe DN 67C – Transalpina

Turiști îmbrăcați doar cu haine de vară, blocați în mașini din cauza zăpezii pe DN 67C – Transalpina

Publicat în 25.09.2018 la ora 11:09

Câțiva turiști, o parte îmbrăcați doar cu haine de vară și fără posibilitatea de a-și încălzi mașinile din cauza lipsei combustibilului, au rămas blocați, în cursul acestei dimineți, în mașini, în zona înaltă a masivului Parâng, pe Transalpina, din cauza căderilor de zăpadă.

„Actiune in derulare a salvamontistilor din Gorj in zona inalta a masivului Parang pe Transalpina pentru acordarea primului ajutor si salvarea mai multor persoane surprinse azi noapte de caderile de zapada si ramase blocate cu autoturismele in caldarea Urdele. Drumarii din cadrul SDN Gorj actioneaza cu utilaje pentru a desface drumul , iar salvamontistii s-au deplasat in zona cu o ambulanta Salvamont Gorj apoi continuand drumul pe jos pentru a ajunge in locul unde sunt blocate masinile. Unele masini nu mai au combustibil si nu mai pot face caldura iar o parte dintre cei surprinsi in ele sunt imbracati de vara . Informatiile sunt incomplete si nu se stie inca numarul de persoane surprinse in masini. Pe carosabil este asternut un strat de cca 5-10 cm de zapada si pe foarte multe portiuni exista formata gheata”, potrivit Salvamont România.

Drumarii din cadrul Secției Drumuri Naționale Gorj acționează cu utilaje pentru a desface drumul, iar salvamontiștii s-au deplasat în zona cu o ambulanță Salvamont, iar apoi și-au continuat pe jos drumul pentru a ajunge în zona în care sunt blocate mașinile.

”Unele mașini nu mai au combustibil și nu mai pot face căldura, iar o parte dintre cei surprinși în ele sunt îmbrăcați de vara. Nu se știe încă numărul de persoane surprinse în mașini. Pe carosabil este așternut un strat de circa 10-15 cm de zăpada si pe foarte multe porțiuni există formată gheața”, potrivit unei informări trimise de Salvamont România.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.