Rămâi conectat

Învățământ-Cultură

Trei elevi de Colegiul Naţional „Lucian Blaga” din Sebeș printre cei 22 de elevi din Alba cu media 10 la Evaluarea Națională

sebesinfo.ro

Publicat

în

În acest an, elita elevilor de nota 10 din județul Alba a fost preponderent reprezentată de elevii Colegiului Naţional “Lucian Blaga” din Sebeș, care a avut trei reprezentanți și, mai mult, toți din aceeași clasă.

Trei copii geniali, a căror muncă, ambiție și devotament pentru drumul pe care ei vor să îl urmeze în viitor, nu au făcut decât să stârnească un sentiment de mândrie pentru profesorii și părinții lor.

Astfel, vorbind fiecare în parte despre cum li s-a părut Evaluarea per total și cât de accesibile au considerat ca au fost subiectele, ne-au oferit părerea lor.

Ada: ,,Evaluarea națională a decurs foarte bine, cu toții am fost pregătiți educațional foarte bine la cele 2 materii, dar și psihic pentru a face față examenului atât de important pentru noi. După părerea mea subiectele au fost de un nivel mediu, dar eu eram deja obișnuită cu presiunea examenului datorită participării mele la mai multe olimpiade și concursuri școlare.”

Rebeca: ,,Nu mi s-a părut deloc greu. De obicei nu termin repede dar, de data asta, ideile mi-au venit în minte foarte rapid chiar în momentul în care am citit subiectele.”

Șerban: ,,Evaluarea mi s-a părut potrivită, subiectele au fost destul de ușoare.”

Meditațiile și orele suplimentare au devenit un ,,obicei,, în încercarea elevilor și a părinților de a obține cele mai bune rezultate academice posibile, pregătiri pe care mulți le consideră necesare. Vorbind despre necesitatea meditațiilor si a orelor suplimentare pentru a se menține în vârful clasamentelor și pentru a obține o notă maximă, aceștia au povestit din experiențele lor.

Ada: ,,Profesoarele de matematică și română au muncit enorm cu noi, atât la clasă ( înainte de pandemie), dar și online din Martie până la sfârșitul semestrului II. Ne-au susținut pe toți atât moral cât și prin informațiile oferite și ne-au fost mereu alături implicându-se total. Nu a fost ușor, dar cu ajutorul părinților mei am reușit să trec peste toate provocările. Mi-au fost mereu alături și m-au ghidat în acești 4 ani. După părerea mea elementul cheie este să fii echilibrat deoarece, cu toate că înveti, ai nevoie și de pauze pentru a te deconecta de la această rutină.”

Rebeca: ,,Nu am avut nevoie de meditații, mama mea m-a ajutat foarte mult. Nu pot să spun că a fost dificil să temin școala cu nota 10 pe linie, deoarece am fost mereu atentă și grijulie.”

Șerban: ,,Am luat meditații care m-au ajutat destul de mult în obținerea acestei note. Cel mai mult am învățat pe clasa a 8 a, în rest a fost destul de ușor pentru a obține media 10.”

Acești trei copii eminenți ne-au împărtășit de asemena și care sunt planurile lor de viitor, referitoare la continuarea drumului în viață. Vorbind despre liceele și specializările spre care tind, ei au precizat, senini, unde ar dori să studieze în continuare.

Ada: ,, dori rămân la Colegiul Național Lucian Blaga la profilul de științe ale naturii pentru ca în viitor urmez Facultatea de Medicină.”

Rebeca: ,,Mi-aș dori mult să continui pe filologie-engleză la Colegiul Național Lucian Blaga.”

Șerban: ,,Acum ca am rezultatele, am să mă duc la matematica-informatica, la Colegiul Național Lucian Blaga.

Reamintim că, anul acesta, 8 copii din județul Alba au obținut rezultate remarcabile la Evaluarea Națională, ei terminând școala generală și examenul cu media de 10 curat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Învățământ-Cultură

Rezultate foarte bune obținute de elevii Liceului German Sebeș, la faza națională a Olimpiadei de Limba și Literatura Română pentru școli cu predare în limba minorităților

sebesinfo.ro

Publicat

în

Între 11 și 14 aprilie 2024, Aradul a găzduit faza națională a Olimpiadei de Limba și Literatura Română pentru școli cu predare în limba minorităților naționale și pentru românii din diaspora.

Lotul național al Liceului German Sebeș a fost alcătuit din 9 elevi, după cum urmează: Mihai Istrate (clasa a V-a), Ștefan Șuvaina (clasa a VI-a), Fabian Mucsi-Amariței, Alex Ursu-Carat (clasa a VII-a), Alisa Truța (clasa a VIII-a), Ana Capătă (clasa a IX-a), Tamara Mihaela Șuteu, Darius Răulea (clasa a X-a) și Oana Ștefania Horhat (clasa a XII-a).

În urma competiției, elevii noștri au adus acasă următoarele premii: Oana Horhat-premiul II (profesor îndrumător: Dana Vlad), Tamara Mihaela Șuteu-mențiune (profesor îndrumător: Dana Vlad), Ana Capătă-premiul special (profesor îndrumător: Lacrima Bădescu), Fabian Mucsi-Amariței-premiul special (profesor îndrumător: Dana Vlad).

Felicităm munca depusă atât de elevii noștri, cât și de doamnele profesoare Dana Vlad și Lacrima Bădescu, cele care au asigurat pregătirea și au urmărit evoluția elevilor participanți!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Echipa Liceului Tehnologic Sebeș, locul III la faza județeană a Maratonului pentru Educație Antreprenorială

sebesinfo.ro

Publicat

în

Echipa PRIETENI CU ZÂMBETUL a Liceului Tehnologic Sebeș, formată din DAMIAN ANA-MARIA, FĂȚAN ELENA GEORGIANA, PETRUȚ MARIA DARIA, ZĂMORA DARIA MELISA și STERP  BIANCA  GEORGIANA, eleve ale clasei a X-a A, sub coordonarea domnului profesor VASILE CREȘTIN, a obținut PREMIUL III la Concursul Național de Planuri de Afaceri Maratonul pentru Educație Antreprenorială Alba,   organizat de CONAF – Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin, la Casa de Cultură a Studentilor din Alba Iulia, în data de 15.04.2024.

Echipa mulțumește, în mod deosebit, conducerii Liceului Tehnologic Sebeș pentru sprijin, dar, nu în ultimul rând, și susținătorilor, colegilor din clasele a IX-a, a X-a și a XII-a, Tătar Carlos, Vlad Timeea, Drăgușin Antonia, Codău Răzvan, Buda David, Băcilă Adelina, Băcăințan Bianca, Drăguescu Marius, Florea Teodora, Hațegan Claudiu și Topor-Sas Andrei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Andra Ghişoiu, elevă a Colegiului National „Lucian Blaga” Sebes, a câștigat Premiul de Excelență la Concursul interjudetean de matematică „Pitagora”

sebesinfo.ro

Publicat

în

Un moment de mândrie pentru comunitatea educațională din Sebeș: Andra Ghişoiu, o elevă dedicată și talentată a Colegiului Național „Lucian Blaga”, a fost distinsă cu Premiul de Excelență la cea de-a XXIII-a ediție a Concursului interjudețean de matematică „Pitagora”.

Acest premiu, cel mai înalt din cadrul competiției, a fost acordat în recunoașterea performanței sale remarcabile la nivelul clasei a VI-a, unde Andra a reușit să se distingă printre peste 300 de elevi veniți la acesta competitie din județele Alba, Mureș, Cluj și Sibiu. Succesul său subliniază excelența academică și contribuie la renumele deja stabilit al Colegiului Național „Lucian Blaga”.

Concursul „Pitagora” a avut loc sâmbătă, 6 aprilie 2024, la Școala Gimnazială „Vasile Goldiș” din Alba Iulia și s-a adresat elevilor din ciclul gimnazial, clasele IV-VIII. Acesta încurajează dezvoltarea personală și cognitivă a participanților, punându-le la încercare abilitățile matematice și pregătindu-i pentru viitoarele provocări profesionale și sociale.

La baza succesului Andrei stă dedicarea și expertiza profesorului său de matematică, Liliana Lorintz, care a ghidat-o prin complexitățile materiei și a contribuit semnificativ la pregătirea ei pentru competiție. Acest triumf reafirmă angajamentul Colegiului Național „Lucian Blaga” față de promovarea excelenței în educație și susținerea elevilor în atingerea celor mai înalte standarde academice.

Evenimentul este susținut de un parteneriat solid între Inspectoratul Școlar Județean Alba, Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia și Asociația de părinți a Școlii Gimnaziale „Vasile Goldiș”, subliniind importanța colaborării comunității în sprijinirea educației de calitate. Înscris în Proiectul Educațional „Matematica și starea de bine” și având numărul CPEERI 2023-2024, nr.24953/01.02.2024, concursul „Pitagora” demonstrează angajamentul constant al instituțiilor educaționale și autorităților locale față de dezvoltarea armonioasă și integrată a tinerilor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes