sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Trei eleve de la Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș au obținut, în acest an, nota ZECE la Evaluarea Națională

Trei eleve de la Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș au obținut, în acest an, nota ZECE la Evaluarea Națională

Publicat în 19.06.2018 la ora 17:49

Colegiul Național „Lucian Blaga” a arătat, de-a lungul timpului, că este una dintre cele mai bune școli din județul Alba, ținând cont de participările la olimpiade și rezultatele la BAC și la Evaluarea Națională.

Diana Oltean, o elevă de nota 10 care este acum recunoscătoare dascălilor care au pregătit-o.

Cum ai reușit această performanță? ”Muncind, învățând și stând până seara târziu la scris. Când învățam, știam că o fac pentru mine, că trebuie să realizez ceva”, spune eleva.

Înainte de examene, nu s-a așteptat, deoarece orice om greșește un calcul, o virgulă, un cuvânt, dar văzând baremul, după probe, a crezut că va lua zece pe linie. Consideră că fiecare primește răsplata după faptă.

Rămâne mai departe la ”Lucian Blaga”, la matematică informatică, iar pe viitor vrea să studieze stomatologia, însă nu este decisă în totalitate.

Ana Maria Dreghiciu, o altă elevă cu media zece, declară că a lucrat foarte mult la școală, fiind ajutată de profesori.

”Doamna dirigintă este profesoară de matematică, iar acest lucru m-a ajutat mult. Acasă lucram suplimentar, făceam zilnic teste, la ambele materii, cât puteam de multe. Nu am avut timp liber, nu am luat ore particulare”, a spus eleva.

Mai departe, ea vrea să rămână la Colegiul Național ”Lucian Blaga” din Sebeș, la matematică informatică, intensiv informatică.

După liceu, intenționează să studieze Calculatoare, la Politehnică, însă deocamdată nu este decisă. Totodată, în clasele 1-4 ea a făcut studiat intensiv limba germană și ia în calcul și varianta de a pleca în străinătate.

Ana Marina Ștefan susține că familia și prietenii au fost surprinși, având în vedere că a luat zece curat, și a primit zeci de felicitări.

”Am avut mult de lucru, am avut culegeri de făcut, am făcut foarte multe exerciții la matematică dar deopotrivă și la română, materie care îmi place”, a spus eleva Ana Marina Ștefan.

Și ea rămâne la Colegiul ”Lucian Blaga” Sebeș, la bilingv, intensiv engleză.

Este pasionată de desenat și baschet, iar în timpul liber iese cu prietenii.

În urma centralizării notelor obținute la Evaluarea Națională sesiunea 2018, la nivelul județului Alba, s-au înregistrat rezultate exceptionale, a transmis IȘJ într-un comunicat de presă.

”Acolo unde şi-au dat mâna toți aceşti pioni principali ai unui proces educațional de succes rezultatele îmbucurătoare n-au întarziat să apară. Astfel, la nivelul jud.Alba ne mandrim in acest an cu 11 medii de 10, cu un procent de 89.32% medii peste 5 la limba română, cu procent de 65,21% medii la matematică si cu un procent de 79.09% medii generale peste 5, privind promovarea la EN 2018. Felicitari tututor elevilor promovați si succes in continuare!”, a transmis IȘJ Alba.

La Evaluarea Națională din acest an în județul Alba s-au înscris 2590 de elevi, dintre care 115 au absentat la limba română, iar 118 la matematică, potrivit IȘJ Alba.

Media generală obţinută în cadrul EN VIII are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a de liceu.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.