sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Trei bărbați din Sebeș, bănuiți de mai multe furturi din locuințe, aduși la sediul IPJ Alba

Trei bărbați din Sebeș, bănuiți de mai multe furturi din locuințe, aduși la sediul IPJ Alba

Publicat în 05.07.2016 la ora 13:40

furt-din-locuinte-barbati-sebes-iul-2016Trei bărbați din municipiul Sebeș, bănuiți de furturi din locuințe, prin care au creeat un prejudiciu de 600.000 de lei, au fost aduși la sediul IPJ Alba. Ceilalți doi, din Constanța și Sibiu, urmează să fie aduși în cursul zilei de astăzi.

Potrivit IPJ Alba, furtul s-a comis la pont: ”Suspecții de comiterea furtului ar fi primit informații despre locație și programul proprietarilor de la ceilalți doi suspecți, aceștia fiind sprijiniți apoi și la spălarea sumelor de bani. Banii ar fi fost folosiți în cumpărarea unor autoturisme și imobile”, a spus agent principal, Iulia Mărginean, de la Biroul de Presă al IPJ Alba.

Ulterior, sumele de bani ar fi fost folosite de către persoanele bănuite de comiterea furturilor, pentru achiziţionarea unor imobile şi autovehicule, fie în nume propriu, fie prin persoane interpuse, iar pentru înmatricularea autovehiculelor, ar fi fost folosite documente false.

Prejudiciul total a fost estimat la suma de 600.000 lei. Poliţiştii vor pune în executare 5 mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite în cauză.

În cauză se efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de „furt calificat”, „spălare de bani”, „fals în înscrisuri sub semnătură privată”, „uz de fals”, „instigare la uz de fals” şi „complicitate la spălare de bani”.

În fapt, din cercetări a reieşit că, în ianuarie 2015, 3 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 27 şi 49 de ani, din municipiile Sebeş, Sibiu şi Constanţa, ar fi pătruns într-o locuinţă din municipiul Sebeş, de unde au sustras bunuri şi sume de bani.

Se pare că, celelalte două persoane, de 51 şi 73 de ani, ambele din Sebeş, i-au sprijinit pe cei 3, prima oferind informaţii despre locaţie şi programul proprietarilor, iar cea de-a doua a sprijinit la spălarea banilor sustraşi.

În cauză există suspiciuni şi cu privire la faptul că, în perioada 2014 – 2016, cei 3 ar mai fi comis alte furturi din locuinţe situate pe raza judeţului Alba. Acţiunea beneficiază de sprijinul Direcţiei Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu şi Constanţa.

Trei bărbați din Sebeș, bănuiți de mai multe furturi din locuințe, aduși la sediul IPJ Alba
3.3 (66.67%) 6 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.