sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Transalpina rămâne închisă circulaţiei în această vară: cine se aventurează pe Drumul Regilor, o face pe proprie răspundere!

Transalpina rămâne închisă circulaţiei în această vară: cine se aventurează pe Drumul Regilor, o face pe proprie răspundere!

Publicat în 05.07.2014 la ora 10:00

transalpinaPe vremea regelui Carol al II-lea se circula, acum, după o investiţie de peste 400 de milioane de euro, drumul este blocat de cei care mai mult l-au… furat!

Transalpina, cunoscută drept “şoseaua dintre nori”, căreia i s-a dus vestea şi printre turiştii din străinătate, va rămâne închisă circulaţiei în această vară din cauză că CNADNR nu reuşeşte să rezilieze contractul încheiat cu firma Romstrade, implicată în modernizarea şoselei. Potrivit directorului general al Companiei Naţionale a Autostrăzilor şi Drumurilor Naţionale din România, DN 67C are caracter de şantier, iar turiştii care se aventurează dincolo de staţiunea Rânca (judeţul Gorj) pentru a vedea peisajele montane fac acest lucru pe cont propriu, CNADNR neasumându-şi nicio responsabilitate. Directorul general al CNADNR a precizat că, în prezent, compania pe care o conduce îşi calculează pagubele şi va apela la instanţă pentru a obţine inclusiv rezilierea contractului încheiat cu Romstrade, firma respectivă începând lucrările de modernizare a şoselei în 2007, muncitorii fiind retraşi însă de pe Transalpina în 2012, după arestarea patronului Nelu Iordache.
Conform lui Neaga, lucrările la Transalpina sunt finalizate în proporţie de 75-80%, însă şoseaua nu are elemente de siguranţă, de genul parapetelor de protecţie, al indicatoarelor rutiere sau chiar al marcajelor. “Dacă se întâmplă cel mai mic accident suntem puşi la zid cu toţii. De asemenea, nu putem face o preluare pentru punere în trafic pentru că miza adevărată o reprezintă viciile ascunse pe care noi încercăm să le descoperim. Situaţia e neplăcută pentru toţi cei din zonă, pentru că înseamnă o frânare a dezvoltării turismului, lucru care va fi cuantificat în prejudiciul pe care îl calculăm. Doar până la Rânca încercăm să menţinem cu elemente de siguranţă a traficului ca să circule în siguranţă lumea care vine până aici”, a mai menţionat Narcis Neaga. Şeful CNADNR spune că nu ştie când vor putea circula şoferii pe Transalpina fără să rişte amenzi pentru că intră cu maşina pe un drum pe care sunt indicatoare prin care sunt avertizaţi că circulaţia rutieră este interzisă.
Transalpina, supranumită şi “Şoseaua Regilor”, are o lungime de 148 de km şi este cea mai înaltă şosea din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m). Drumul face legătura între oraşele Novaci din judeţul Gorj şi Sebeş din judeţul Alba. Transalpina străbate patru judeţe – Gorj, Vâlcea, Sibiu şi Alba, traversând Munţii Parâng de la sud la nord.

I. P.

 

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.