sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Administrație » Traficul de coșmar dintre Sebeș și Alba Iulia ar putea lua sfârșit de anul viitor. CJ Alba a lansat licitația pentru varianta de ocolire Pâclișa-Vurpăr!

Traficul de coșmar dintre Sebeș și Alba Iulia ar putea lua sfârșit de anul viitor. CJ Alba a lansat licitația pentru varianta de ocolire Pâclișa-Vurpăr!

Publicat în 18.09.2017 la ora 20:54

CJ Alba va cheltui peste 4,4 milioane de lei (aproape un milion de euro) pe 4 km de drum. Reabilitarea drumului Pâclișa – Vurpăr, DJ 107A, mult solicitată de șoferi, a ajuns în faza licitației.

Consiliul Județean a lansat zilele trecute licitație pentru executarea lucrărilor la Drumul Județean 107 A, de la ieșire din Pâclișa până la intrare în Vurpăr. Există șanse ca porțiunea de circa 4 kilometri, de altfel singura rămasă neasfaltată din întregul drum lung de 26 de kilometri, să intre în reabilitare în această toamnă, dacă licitația nu va avea parte de contestații și dacă vremea va permite lucrări de infrastructură.

În cadrul proiectului de execuție de lucrări pentru obiectivul de investiții – ”Modernizare drum județean DJ 107A: Alba Iulia – Pârâu lui Mihai – Vurpăr – Câmpu Goblii – Dealu Ferului – Mereteu – Blandiana – Sărăcsău – lim. jud. Hunedoara”, pe sectorul cuprins între km 4+18.00 – km 8+118.00 se vor executa: lucrări de modernizare a drumului județean prin îmbunătățirea elementelor geometrice, aplicarea unei îmbrăcăminți rutiere moderne, execuția dispozitivelor de colectare și evacuare a apelor pluviale, amenajare intersecții cu drumurile laterale.

Valoarea estimată este de 4.424.258,63 de lei fără TVA iar criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate-preț. Data limită de depunere a ofertelor este 2 octombrie 2017.

Ocolit mulți ani de autoritățile județene pe motiv că este utilizat excesiv de mașinile de mare tonaj care transportă materiale de la balastierele de pe malul Mureșului, drumul amintit nu numai că ar constitui o rută alternativă la DN1, care pe timpul verii devine foarte aglomerat pe porțiunea Alba Iulia – Sebeș, dar, în același timp, dacă s-ar pune problema unor lucrări de reparații la podul peste râul Mureș la ieșirea din Alba Iulia (cum a mai fost cazul), traficul ar putea fi deviat pe aici. Nu în ultimul rând, ruta Vințu de Jos – Vurpăr – Alba Iulia ar putea fi folosită când traficul este blocat la Sebeș.

Deși actualmente porțiunea dintre Pâclișa și Vurpăr se află în stare medie de utilizare, porțiunea este ocolită de șoferi, în principal din cauza prafului ridicat de roțile mașinilor, în special al celor de mare tonaj. Șeful administrației județene a precizat că, deși până acum a spus în mod repetat că această porțiune din DJ 107 A nu va fi abordată din cauza traficului de mare tonaj care nu poate fi controlat, situația s-a schimbat în acest an.

”A scăzut substanțial traficul mașinilor de mare tonaj care transportă materiale de la balastierele din zonă pentru că s-au creat mai multe drumuri tehnologice pe care acestea circulă, iar pe viitor se caută soluții ca să circule cât mai puțin sau deloc pe DJ 107 A. De asemenea, au contat foarte mult solicitările repetate venite din partea localnicilor, dar și din partea Primăriei municipiului Alba Iulia”, a adăugat Ion Dumitrel.

Există un interes legitim al municipalității albaiuliene pentru reabilitarea DJ 107 A având în vedere că zona Pâclișa ar putea deveni și mai interesantă pentru locuire și dezvoltare economică datorită facilitării circulației înspre și dinspre Vințu de Jos. Odată reabilitată această rută, drumul vințenilor spre Alba Iulia va fi scurtat cu cel puțin 8 kilometri.

Traficul de coșmar dintre Sebeș și Alba Iulia ar putea lua sfârșit de anul viitor. CJ Alba a lansat licitația pentru varianta de ocolire Pâclișa-Vurpăr!
5 (100%) 3 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.