sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Toți cei cinci ofertanți care s-au înscris la licitația pentru amenajarea drumului forestier de pe Valea Recii s-au retras din cursă

Toți cei cinci ofertanți care s-au înscris la licitația pentru amenajarea drumului forestier de pe Valea Recii s-au retras din cursă

Publicat în 28.04.2019 la ora 21:45

Primăria Pianu a rămas fără nicun executant pentru lucrarea ce presupunea amenajarea drumului de pe Valea Recii,  o alternativă mai scurtă de acces de la Autostrada A1 Deva – Sibiu până spre Poarta Raiului.

Pentru amenajarea drumului forestier de pe Valea Recii intraseră în cursă nu mai puțin de 5 ofertanți, care s-au retras toți. Primarul comunei Pianu, Marin Petruse, a declarat că ofertanții s-au retras din cursă motivând că banii oferiți pentru executarea acestui proiect nu mai ajung pentru acoperirea salariilor muncitorilor, după ce li s-a aplicat coeficientul de creștere stabilit de Institutul Național de Statistică.

”E un drum forestier pe care trebuie să îl modernizăm, am câştigat proiectul prin AFIR, Submăsura 4.3. Investiţia se ridică la circa 1,5 milioane de euro. Drumul leagă localităţile Tonea – Strungari cu Cărări, Recea, Curmături. Se termină în zona «La Rădăcină». Este vorba despre un drum pietruit, care nu implică manoperă migăloasă. Trebuie să reluăm licitația, nu ne permiem să facem modificări, până în noiembrie 2019 trebuie să semnăm un contract de execuție a lucrărilor ca să nu pierdem fondurile europene”, a explicat primarul Pianului.

Lungimea drumului ce va fi modernizat este de 7,2 kilometri, iar valoarea exactă a lucrărilor eligibile este de 6.649.276,41 lei, echivalentul a 1.464.921 de euro.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.