sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Tinerii din Sebeş trăiesc visul american prin Fundaţia Educational Enrichment for Romanian Children

Tinerii din Sebeş trăiesc visul american prin Fundaţia Educational Enrichment for Romanian Children

Publicat în 07.11.2015 la ora 11:00

eercFundația Educational Enrichment for Romanian Children (EERC) Boston/SUA (www.eercboston.org), oferă de mai mulți ani tinerilor români șansa de a descoperi noi orizonturi pe pământ american.

Valorile EERC sunt promovate de o echipă de oameni inimoși, ce a stabilit un adevărat ”pod cultural” între SUA și România. Cu mândrie constatăm că an de an și zona noastră a dat tineri valoroși, care s-au ridicat la standarde înalte. În 2012, George Refec, elev al Colegiului “Lucian Blaga” din Sebeș, a fost selecționat de fundație și a trăit timp de patru saptămâni o experiență fascinantă în cadrul campusului EnviSci Newton, și-a făcut foarte mulți prieteni și a creat premise pentru dezvoltarea relației româno-americane în viitor. În anul următor, cu sprijinul profesorilor săi, George a promovat valorile EERC și a contribuit la selectarea a doi colegi de-ai săi (Daniel Szabo și Paul Filip) în acest program de dezvoltare personală pe tărâm american. Paul și-a dezvoltat percepția despre multiculturalitate în cadrul Weymouth Recreation Camp, iar Daniel a participat cu entuziasm la Sudbury Adventure și la Transition Basketball. Tinerii au beneficiat de sprijin direct și neprețuit din partea membrilor fundației, fiind inclusiv găzduiți de aceștia. Impresiile după cel de-al doilea an au fost și mai vibrante, iar participanții le-au transmis tuturor prietenilor noile cunoștinte acumulate și au promovat mai departe valorile EERC. În 2014, datorită implicării sale, George Refec a primit din partea fundației Bursa de merit “Radu Florescu” și s-a întors în SUA, unde și-a revăzut vechii prieteni, a acumulat noi cunoștințe și și-a perfecționat limba engleză. Această a doua experiență a însemnat pentru George, acum în clasa a XII-a, o definire și mai clară a viziunii sale despre diversitate și multiculturalitate, acesta având deja o opțiune pentru studii la o universitate de top din Anglia. În acest an, 2015, încă doi tineri, Adriana Lupea și Vlad Refec, acum elevi în clasa a VIII-a la Colegiul “Lucian Blaga”, au fost selecţionați de EERC și au petrecut o vară de neuitat în America. În taberele la care au participat, au interacționat cu colegi de aceeași vârstă, au trăit experiențe unice, extrem de utile în dezvoltarea lor personală. Fundația EERC a însemnat pentru toți acești elevi o oportunitate extraordinară și o șansă la un viitor mai bun.

N.I.T.

Facebook 

Tinerii din Sebeş trăiesc visul american prin Fundaţia Educational Enrichment for Romanian Children
4.5 (90%) 2 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.