sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Administrație » Terenul pe care va fi extins Spitalul Municipal Sebeş, predat Companiei Naţionale de Investiţii în vederea realizării proiectului

Terenul pe care va fi extins Spitalul Municipal Sebeş, predat Companiei Naţionale de Investiţii în vederea realizării proiectului

Publicat în 12.04.2018 la ora 10:00

Consilierii locali din Sebeș au votat în cadrul unei ședințe extraordinare recente predarea amplasamentului destinat extinderii Spitalului Municipal Sebeș către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Compania Națională de Investiții.

Este vorba despre un teren în valoare de 5198 de metri pătrați, în apropierea actualei clădiri a spitalului situată pe strada Șurianu din municipiu. Este prevăzută construcția unui nou corp de clădire, separat, dar cu legătură fizică față de cel existent, la nivelul parterului. La demisol se regăsesc blocul alimentar și vestiarele personalului.

Parterul include compartimentul de primiri urgențe, secțiile de chirurgie, ortopedie și oftalmologie. Practic legătura cu spitalul existent se face la nivelul parterului, printr-un tunel. La etajul I va fi secţia de ginecologie, cea de nou-născuți, pediatrie și obstetrică. La etajul II va fi blocul operator cu 5 săli de operație, ATI și zona de sterilizare.

Valoarea investiției este de peste 12 milioane de euro, reprezentând construcție plus dotări. Spitalul Municipal Sebeș este înființat în anul 1912 și dispune de un număr de 231 de paturi în următoarele specialități: interne, cardiologie, chirurgie, ORL, ortopedie, ATI, boli contagioase, obstetrică-ginecologie, neonatologie, neurologie, recuperare medicală, pediatrie oftalmologică. Spitalul deservește o populație de circa 60.000 de locuitori, cu o arie foarte mare de răspândire, inclusiv în zona de munte. În prezent în structura spitalului nu există un compartiment de Primiri Urgențe, ci doar o cameră de gardă care este suprasolicitată cu cele circa 2500 de cazuri lunar.

I. P.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.