sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Ţeava de gaz ce alimentează Ciserom Sebeș, suspendată peste o firmă de vulcanizare, stă să se dărâme

Ţeava de gaz ce alimentează Ciserom Sebeș, suspendată peste o firmă de vulcanizare, stă să se dărâme

Publicat în 12.03.2014 la ora 14:17

teava-de-gaz-firma-parpanghel-sebesDe mai bine de trei ani de zile, administratorul unei firme de vulcanizare din Sebeş, Aron Ordean, se confruntă cu o problemă “arzătoare”, ce ar putea crea chiar  o nenorocire în rândul angajaţilor lui şi nu numai.

O ţeavă de gaz, ce alimentează cunoscuta fabrică de ciorapi şi tricotaje  Ciserom şi care trece prin curtea dânsului,  “stă să se dărâme”. Suspendată pe nişte stâlpi de fier, nici aceia prinşi bine, ţeava poate fi atinsă de către zecile de camioane cu gabarit mare care trec zilnic prin curtea firmei, existând pericolul ca aceasta să explodeze. Deşi a apelat în nenumărate rânduri şi le-a atras atenţia atât autorităţilor locale, celor  de la Eon Gaz, cât şi la cei care beneficiază de serviciile reţelei, proprietarul spune că aceştia “îşi aruncă răpunderea de la unii la alţii”, spunând că nu ţine de ei. Singura soluţie, şi aceea primită verbal, ar fi fost de la E.ON Gaz, ca printr-un proiect să-şi rezolve singur problema, suportând toate cheltuielile “pe barba lui”.

“Nu ştii dacă ţeava ţine stâlpul sau stâlpul ţine ţeava”, spune Ordean Aron, administratorul firmei care de câţiva ani de zile se plânge că ţeava de gaz, în lungime de 256 de metri, care traversează propietatea sa (ce acoperă 1,3 hectare) este în pericol de explozie.

“De câteva săptămâni, conducta de gaz s-a înclinat, după ce a fost lovită de un tir care venea la vulcanizare. Problema este că această ţeavă traversează proprietatea noastră. Noi funcţionăm aici cu o vulcanizare pentru camioane de mare gabarit şi există pericolul ca ţeava să fie lovită de tirurile care uneori ajung la noi încărcate cu marfă. Aici lucrează 30 de oameni, care sunt tot timpul în pericol. Situaţia e de-a dreptul tragi-comică: nimeni nu e proprietar al ţevii, noi suntem, că am moştenit-o. E.On Gaz nu are nici un document în acest sens, semnat de noi. Ţeava e înclinată cu 30 de centimetri, chiar şi un vânt puternic e posibil să o dărâme. Am făcut 4 sesizări la E.ON. Gaz, dar nu am primit nici un răspuns. Mai mult, ne-au spus să facem noi un proiect, pe cheltuiala noastră, pentru ca ţeava să fie îngropată în pământ, iar ei îl vor aproba. Lucrarea costă după mine aproximativ 15.000 de euro şi consider că nu e normal să investesc pentru E.ON. Gaz., E.ON. Gaz. să-şi facă treaba. Cei de acolo trebuie să ia măsuri , dar la noi, în România, se aşteaptă să se întâmple nenorocirea şi apoi se iau măsuri”, a explicat Aron Ordean, administratorul firmei SC Parpanghel SRL Sebeş.

Totodată, acesta a precizat că în adresă a menţionat că şi dacă se întâmplă să aibă loc  vreun eveniment nedorit pe proprietatea dânsului nu v-a lăsa pe nimeni să intervină.” Să-şi oprească gazul de unde ştiu ei şi s-o ducă pe unde ştiu, pentru că este proprietatea noastră 100%”, a spus patronul firmei.

“Am făcut adresă şi la firma care foloseşte gazul pe această conductă, iar ei ne spun că este în administrarea celor de la E. On Gaz. Aruncă mâţa de la unii la alţii, nu vor să ia nicio măsură”, a mai spus Aron Ordean.

Precizăm faptul că ţeava nu pune în pericol doar cei 30 de angajaţi care îşi desfăşoară activitatea în interiorul societăţii amintite, ci şi a altor locuinţe şi agenţi economici care se află sau  funcţionează în zonă cu un total de aproape 200 de angajaţi.

Prin urmare, aşteptăm şi noi ca cei responsabili să ia măsuri acum, până nu este prea târziu. Ferească Dumnezeu de o explozie şi de consecinţele nedorite acesteia. Atunci cine va răspune?

Ţeava de gaz ce alimentează Ciserom Sebeș, suspendată peste o firmă de vulcanizare, stă să se dărâme
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.