sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Stadiul lucrărilor la Pasajul CFR de la Vinţu de Jos este finalizat în proporție de doar 63%

Stadiul lucrărilor la Pasajul CFR de la Vinţu de Jos este finalizat în proporție de doar 63%

Publicat în 10.04.2016 la ora 13:12

pasaj-cfr-vintu-de-jos-apr-2016Din data de 14 septembrie 2015, circulaţia autovehiculelor a fost restricţionată în zona pasajului de cale ferată de pe raza comunei Vinţu de Jos – DN7 – DJ 107C. Inițial, circulația auto a fost stopată în zonă pentru 8 luni (până în aprilie 2016), dar cu posibilitatea acordării avizelor de prelungire a restricțiilor, din partea CJ Alba, pe motive întemeiate.

În zonă se edifică un pasaj CF (peste linia ferată de mare viteză) pentru circulaţia autovehiculelor şi pietonilor, parte a proiectului “Reabilitarea liniei de cale ferată Brașov – Simeria, componentă a Coridorului Pan European IV, pentru a asigura circulația trenurilor cu o viteză maximă de 160 km/h, pe tronsonul Sighișoara – Coșlariu”.

Pe tronsonul Vinţu de Jos – Coşlariu, în lungime de 33,1 km execută lucrări constructorul Impressa Pizzarotti & C S.p.A. Conform unei situații privind stadiul de execuție a contractelor încheiate în urma aplicării procedurilor de achiziție publică, dată publicității de SN CFR SA în 18 martie 2016, stadiul lucrării pe acest tronson este de 63,12 la sută (55,08 la sută în noiembrie 2015).

Valoarea contractului este de 766.925.000 lei (aproximativ 173 de milioane de euro) și a fost semnat în 12 decembrie 2011. Termenul iniţial al contractului a fost de 30 de luni. În schimb, conform aceleiași situații publicate pe 18 martie 2016, a fost încheiată realizarea documentaţiilor cadastrale şi de evaluare a imobilelor ce urmează a fi expropriate, în conformitate cu prevederile Legii nr.255/2010, pentru lucrarea de utilitate publică: „Reabilitarea liniei de cale ferată Braşov – Simeria, componentă a Coridorului IV Pan-European, pentru circulaţia trenurilor cu viteza maximă de 160 km/h, pe tronsonul Coşlariu – Simeria” – UAT Simeria, Turdaş, Orăştie, Romos, Geoagiu, Şibot, Săliştea, Vinţu de Jos, Sebeş, Alba Iulia, Sântimbru (LOT 4) și pe tronsonul Sighişoara – Coşlariu: UAT Valea Lungă, Blaj, Crăciunelu de Jos şi Mihalţ (LOT 1).

Execuţia lucrărilor de construcţii şi instalaţii pe secțiunea Coşlariu – Simeria, Secțiunea 3 – Tronson Vințu de Jos-Coșlariu s-a făcut în proporție de 65,12 la sută.

Facebook 

Stadiul lucrărilor la Pasajul CFR de la Vinţu de Jos este finalizat în proporție de doar 63%
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.