sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Spitalul Municipal Sebeș autorizat de DSP Alba să efectueze transfuzii sanguine

Spitalul Municipal Sebeș autorizat de DSP Alba să efectueze transfuzii sanguine

Publicat în 02.11.2016 la ora 11:51

spital-municipal-sebes-oct-2016Direcția de Sănătate Publică Alba a remis presei un comunicat prin care anunță că toate unitățile de transfuzie sanguină (UTS-uri) din cadrul spitalelor din județ sunt autorizate.

În luna august, Ministerul Sănătății (MS) a publicat lista spitalelor care nu aveau unități de transfuzie sanguină autorizate, iar pe aceasta se aflau și Spitalul Municipal Aiud, Spitalul Municipal Sebeș și Spitalul Orășenesc Cugir.

”Unitățile neautorizate s-au supus unui plan de conformare și tranziție, recomandat de către specialiștii DSP Alba, iar termenul pentru obținerea autorizării a fost 31 octombrie. După ce Ministerul Sănătății a aprobat includerea UTS-urilor în structura organizatorică a spitalelor, unitățile sanitare au depus documentația la DSP Alba, iar pe baza acesteia, a evaluării și a Ordinului 1224 din 2006, s-a emis autorizația de funcționare.În prezent, toate unitățile de transfuzie sanguină din cadrul spitalelor au autorizație sanitară de funcționare”, transmite DSP Alba.

Cele trei unități din Alba au rămas neautorizate deoarece la momentul construirii spitalelor, acestea nu erau prevăzute.

Spitalele din Alba Iulia, Blaj, Câmpeni și Abrud aveau UTS-uri autorizate la data publicării listei de către MS.

La începutul lunii august, Ministerul Sănătății a emis un comunicat prin care informa că 108 unități publice și 34 private funcționează fără unități de transfuzii autorizate de DSP-uri.

Facebook 

Spitalul Municipal Sebeș autorizat de DSP Alba să efectueze transfuzii sanguine
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.