sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Sosirea iernii a adus peisaje de basm și liniște, în Munții Șureanu

Sosirea iernii a adus peisaje de basm și liniște, în Munții Șureanu

Publicat în 30.11.2017 la ora 18:24

Poarta Raiului, Munții Șureanu, un loc a cărui nume pare predistinat și pe care nici o descriere cu cele mai alese cuvinte nu poate exprima ceea ce imaginile de neprețuit de aici reușesc sa transmită: frumusețe, liniște, senin, relaxare, binecuvântare!

Iarna și-a făcut apariția la munte în mantia sa argintie, așezând peste toată natura un covor alb de nea. Ramurile copacilor s-au împodobit cu ghirlande ca bezeaua. Natura pare amorțită, fiind trezită la viață doar de câte o pasăre rămasă rătăcită în căutarea unui cuib mai călduros. Flori sclipitoare de argint se țes pe geamuri. Roiurile de fluturi albi se plimbă prin văzduh, răspândind fiori de gheață. Zăpada albă pare un lan de diamante ce scârțaie sub picioare.

Brazii poartă un palton gros de nea.Vântul geme jalnic, munții ca niște uriași dorm sub zăpadă. Soarele nu mai este puternic în acest anotimp, căci el se ascunde prin râpi adânci unde fulgii plutesc rar.

Iarnă, miros de ger proaspăt și scârțâit de omăt sub picioare. Copacii dantelați dansează în zborul legănat al zilelor reci de iarnă, într-un peisaj de vis.

Facebook 

Sosirea iernii a adus peisaje de basm și liniște, în Munții Șureanu
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.