sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Economie » Societate comercială din Sebeș sancționată de inspectorii ITM pentru muncă nedeclarată

Societate comercială din Sebeș sancționată de inspectorii ITM pentru muncă nedeclarată

Publicat în 26.02.2018 la ora 13:43

O societate comercială din Sebeș a fost sancționată cu amendă de inspectorii ITM Alba, după ce a fost descoperită că a primit în activitate o persoană, care muncea fără documente legale de angajare. Săptămâna trecută, au fost aplicate două amenzi în cuantum de 25.000 lei și 29 de avertismente, pentru nereguli depistate la firme din judeţ.

În perioada 19-23 februarie  2018, inspectorii ITM Alba au efectuat controale în domeniul relaţiilor de muncă la 45 de unităţi comerciale din judeţ, cu un număr total de 455 de angajaţi. În urma controalelor efectuate au fost aplicate 4 avertismente și două amenzi în valoare totală de 25.000 de lei, din care una de 20.000 de lei pentru munca nedeclarată, iar o amendă e 5.000 lei pentru neprezentarea documentelor solicitate la controlul inspectorilor de muncă.

S.C. COSMIN ANDREI S.R.L. Sebes – comert – 1 pers. fara contract individual de munca incheiat in forma scrisa (munca nedeclarata) – Art.260 alin.1.lit.e.Codul Muncii-amenda de 20.000 lei;
În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, inspectorii au controlat 35 de unităţi şi au constatat 46 de deficienţe. Au fost formulate 25 de avertismente, iar un eveniment este în curs de cercetare.

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.