sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Situație ciudată pe Transalpina: circulație deschisă dinspre Vâlcea însă închisă dinspre Sebeş !

Situație ciudată pe Transalpina: circulație deschisă dinspre Vâlcea însă închisă dinspre Sebeş !

Publicat în 09.07.2014 la ora 0:19

Transalpina-SebesDacă luni prefectul judeţului Vâlcea, Dumitru Cornoiu, anunţa că şoseaua Transalpina este deschisă pentru circulaţie, sectorul de drum cuprins între Obârşia Lotrului şi Rânca fiind redeschis, de partea cealaltă, dinspre Sebeş, judeţul Alba, spre şoseaua Transalpina se pare că lucrurile s-au cam încurcat, tot de luni.

Un semn de ”DRUM ÎNCHIS” a apărut… din senin, la ieşirea din Petreşti, către Săsciori. Potrivit subprefectului judeţului Alba, Cornel Murg, problema ar urma să fie rezolvată miercuri, când la faţa locului se vor deplasa autorităţile în măsură, atât pentru a ridica semnul cât şi pentru a lua măsuri de semnalizare a zonelor periculoase de pe Transalpina. Promisiunile vin din partea  directorului general al CNADNR, Ştefan Narcis Neaga.

De luni, cei care au vrut să ajungă pe Transalpina dinspre Sebeş dar şi cei care locuiesc în localităţile Săsciori, Şugag şi celelalte spre şoseaua Transalpina s-au trezit că nu mai pot ajunge la destinaţie, din cauza unui semn  “accesul interzis” apărut… pur şi simplu. Conform legislaţiei rutiere, cei care ar trece de semnul respectiv ar trebui amendaţi, aşadar semnul le-ar fi dat bătăi de cap şoferilor.

Subprefectul judeţului Alba Cornel Murg, sesizat în legătură cu această problemă, a luat legătura cu directorul CNADNR-ului, Ştefan Narcis Neaga, care i-a spus că nu ştie nimic despre semnul respectiv. În urma discuţiei avute, Neaga l-a asigurat pe suprefectul Cornel Murg că miercuri la faţa locului se va deplasa şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Cluj, Eugen Cecan, pentru a rezolva situaţia.

Potrivit lui Cornel Murg, care a discutat problema şi la nivelul conducerii IPJ Alba,  împreună cu Eugen Cecan vor merge şi chestorul Ioan Nicolae Căbulea, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, subcomisarul de poliţie Davidaş Dorin, şeful  Serviciului Rutier,  pentru a rezolva problema semnului cu pricina, a lua măsurile necesare de marcare a zonelor cu risc de pe  Transalpina, şi a da astfel drumul circulaţiei pe şosea dinspre şi înspre Sebeş. Altfel, la modul cum se prezintă situaţia în momentul de faţă, de la Vâlcea, Transalpina este deschisă, dinspre Sebeş, este închisă.  Încurcate mai sunt drumurile…Transalpinei. Să sperăm că mâine, prin intervenţia directă a autorităţilor îndrituite în acest sens, lucrurile vor intra pe făgaşul normal şi drumul va fi deschis din ambele sensuri.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.