sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Politică » Sediul SMURD Sebeş – reabilitat printr-un proiect iniţiat de consilierul local Dorin Nistor

Sediul SMURD Sebeş – reabilitat printr-un proiect iniţiat de consilierul local Dorin Nistor

Publicat în 09.04.2016 la ora 11:00

sediul SMURD SebesCât de tare se poate degrada un spațiu inaugurat în urmă cu doar 4 ani? Răspunsul la această întrebare, aparent retorică, îl cunosc cel mai bine cei care, în fiecare zi din acești 4 ani, au mers la serviciu găsindu-l în fiecare zi mai rău decât în precedenta. Este vorba de angajații Gărzii de Intervenție și ai Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare din Sebeș.

Autoutilitară de descarcerare, ambulanță și trei mașini cu apă și spumă pentru stingerea incendiilor, acesta a fost inventarul de logistică operațională cu care a început să funcționeze Garda de Intervenție Sebeș, în aprilie 2012. Din păcate, la scurt timp, cei 38 de ocrotitori ai vieții, angajații Gărzii de Intervenție Sebeș, au început să resimtă neajunsurile unui spațiu care se deteriora de la an la an. În ciuda bunelor intenții și a profesionalismului dovedit de nenumărate ori, echipajele de urgență aveau o problemă: resimțeau constant și “pe propria piele” starea critică a spațiului de unde se dă, aproape zilnic, startul în salvarea vieților.
“De ceva vreme, acești salvatori ai Sebeșului, oameni extraordinari prin eficiența și dăruirea lor în slujba vieții, își desfășurau activitatea într-un spațiu care aproape că le punea propriile vieți în pericol. Deși punctul SMURD Sebeș s-a deschis în urmă cu doar 4 ani, cu pompa aferentă și personaje politice dâmbovițene în prim plan, starea de degradare în care a ajuns rapid era una avansată, cu acoperișul aproape complet compromis. Am considerat că e un gest mai mult decât normal, că e datoria mea să inițiez și susțin, prin tot ceea ce pot face ca și consilier local la Sebeș, un proiect de reabilitare a punctului SMURD. Faptul că avem de-a face cu niște oameni minunați prin discreție și bun simț nu mai trebuie demonstrat. N-au ieșit în stradă, n-au apărut la televizor și, deși condițiile de muncă erau total improprii, ei și-au făcut datoria continuu, în tot acest timp. Nu pot decât să le mulțumesc pentru înțelegere, răbdare și să mă bucur, alături de ei, că problema s-a rezolvat, că defecțiunile au fost remediate, clădirile s-au reabilitat și că s-a revenit la normalitate.  Fiecare dintre noi putem face mai mult pentru acest privilegiu național ce poartă numele SMURD, donând cei 2%, după reglementările în vigoare, Fundației SMURD. Însă, pentru orice administrație sănătatea ar trebui să fie o prioritate zero“. Valoarea lucrărilor de reparație este de aproximativ 80 000 de lei.

M. C.

Facebook 

Sediul SMURD Sebeş – reabilitat printr-un proiect iniţiat de consilierul local Dorin Nistor
1 (20%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.