sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Administrație » Sebeșul ia măsuri în lupta împotriva COVID-19 și investește în sănătate

Sebeșul ia măsuri în lupta împotriva COVID-19 și investește în sănătate

Publicat în 19.03.2020 la ora 18:35
   

În contextul în care în România a fost instituită starea de urgență, pentru a limita răspândirea infecțiilor cu Coronavirus, Municipiul Sebeș ia măsuri pentru a-și proteja cât mai bine cetățenii.

În urma unui proiect susținut de primarul Dorin Nistor, în ședința de îndată de miercuri, 18 martie 2020, consiliul local și-a dat votul favorabil pentru alocarea sumei de 776.890 lei pentru a sprijini sănătatea cetățenilor din Sebeș și pentru dotări destinate spitalului municipal, prin achiziționarea de aparatură medicală, echipamente de protecție și dezinfectanți, precum și pentru achiziționarea unor materiale și soluții dezinfectante pentru spațiile publice.

Pentru dotarea compartimentului ATI al Spitalului Municipal Sebeș s-au aprobat 442.977 lei în vederea achiziționării de aparatură medicală: 3 aparate de ventilație, 4 monitoare de funcții vitale, 1 aparat Astrup, 1 aparat EKG, 5 buc. injectomate, 20 de tuburi de oxigen cu regulator și 5 buc. pulsoximetru portabil.

Tot pentru uzul spitalului, a fost alocat un buget de 190.907 lei, pentru a achiziționa dezinfectanți și materiale de protecție: cca 500 litri dezinfectant pentru mâini, cca 10.000 buc. de măști de unică folosință, cca 600 buc. de combinezoane de unică folosință, cca 500 buc. măști cu filtru FFP 2, cca 400 buc. ochelari de protecție, cca 2500 buc. de halate de unică folosință, cca 20 de cutii de cloramină.

Suma de 143.000 lei va fi la dispoziția primăriei pentru a achiziționa materiale de protecție și dezinfectanți pentru spațiile publice.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.