sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Sebeșenii și-au revendicat în stradă dreptul la un aer nepoluat și la conducători cinstiți

Sebeșenii și-au revendicat în stradă dreptul la un aer nepoluat și la conducători cinstiți

Publicat în 14.02.2016 la ora 15:29

protest-sebes-14-februarie-2016Peste 150 de persoane din Sebeș protestează astăzi, 14 februarie 2016, începând cu orele 14.00, în parcul din fața Primăriei municipiului, împotriva poluării, a incompetenției și a corupției autorităților care au permis de-a lungul anilor ca orașul lor să devină unul dintre cele mai poluate din țară.

Cu mai puține pancarte spre deosebire de protestele trecute, participanți de toate vârstele au ascultat dezideratele activiștilor pentru protejarea mediului din Sebeș legate de poluarea din oraș.

Protestatarii vor ajunge la ora 16.00 la Alba Iulia, unde vor poposi inițial în fața sediului Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Alba, iar apoi vor coborâ în centrul orașului, în fața Prefecturii Alba. Aici vor transmite autorităților o petiție semnată de sute de localnici din Sebeș cu doleanțele și solicitările lor.

ONG-urile cer demisia tuturor celor responsabili pentru lipsa măsurilor împotriva poluării din Sebeș – precum șefii APM și Garda de Mediu, Primar.

“După aproape 10 ani de când la Sebeș oamenii simpli luptă împotriva poluării, APM si Garda de Mediu Alba nu sunt dotate NICI ACUM cu aparatură pentru a face monitorizări independente și transparente, sau aparatele lipsesc ori sunt duse la recalibrări. Iar Primăria, în loc să facă acel studiu amplu care să evalueze independent poluarea din toate sursele, aplică un sondaj de opinie total irelevant. Pentru toate acestea și nu numai, cerem din nou DEMISIA tuturor celor responsabili”, este mesajul organizatorilor.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.