sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Administrație » Sebeş – oraşul marilor investiţii

Sebeş – oraşul marilor investiţii

Publicat în 28.06.2014 la ora 10:00

dancila– Mai multe străzi din municipiul Sebeş vor fi supuse unor ample lucrări de modernizare. Vă rog să ne spuneţi care sunt acestea şi în ce zone se află ele?
– Aşa cum am mai anunţat, mai multe căi rutiere din Sebeş, dar şi din localităţile aparţinătoare, vor fi modernizate în această perioadă. Este vorba despre modernizarea străzilor Şurianu şi Crişan, din Petreşti, pentru care în aceste zile s-a finalizat analiza ofertelor privind execuţia lucrărilor. De asemenea, mai sunt vizate de modernizare străzile Aleea Zorilor, Zorilor, Simion Bărnuţiu şi Progresului – tronsonul II, din Petreşti, pentru care în prezent se derulează etapa de evaluare a ofertelor ce vizează execuţia lucrărilor. La Lancrăm, se va moderniza strada Uliţa de Jos, lucrare pentru care se evaluează ofertele depuse de constructori. Trebuie să vă spun că pe toate străzile amintite lucrările de modernizare vor demara cel târziu în luna iulie.
– Ce alte investiţii se vor mai derula la Sebeş şi în localităţile aparţinătoare?
– Tot în această perioadă, specialiştii Primăriei municipiului Sebeş verifică proiectul tehnic pentru o importantă investiţie – reţelele de canalizare pe străzile Spitalului, Unirii şi Bujorului, Pripocului, Ruzga şi Industrie Mică, precum şi  documentaţia pentru alimentarea cu apă pe străzile Bujorului şi Spitalului. După ce verificarea proiectelor tehnice se va finaliza lucrările vor fi scoase la licitaţie în vederea demarării etapelor de execuţie. În aceste zile se verifică proiectul tehnic întocmit pentru efectuarea lucrărilor de amenajare a imobilului situat pe strada Mihai Viteazul, nr. 39, urmând ca apoi să funcţioneze aici Biblioteca municipală Sebeş. Cu ani în urmă, aici era o baie populară (acum închisă) şi ne dorim să fie amenajat un spaţiu modern pentru biblioteca municipiului. S-a întocmit proiectul tehnic, el va fi verificat de specialiştii primăriei, iar apoi lucrarea va fi scoasă la licitaţie în vederea derulării etapei de execuţie. Până la sfârşitul lunii iunie se vor face demersuri pentru începerea procedurii de achiziţie în vederea întocmirii proiectului tehnic pentru străzile Ion Creangă, Abatorului şi Spicului. Sunt câteva din lucrările pe care alături de consilierii locali ai municipiului le avem în vedere pentru următoarea perioadă. În aceste zile, cu sprijinul SPAP Sebeş, ne dorim să schimbăm faţa oraşului şi prin florile care vor fi amplasate pe stâlpi, în zona centrală a municipiului, dar şi la intrarea şi la ieşirea din localitate.
– Care sunt străzile pe care se vor efectua lucrări de întreţinere?
– În această perioadă, din 9 iunie şi până în 9 iulie, pe mai multe străzi din Sebeş şi din localităţile aparţinătoare se execută lucrări de întreţinere, pe străzile neasfaltate. La Sebeş, lucrările de reprofilare şi cilindrare s-au efectuat în procentaj de 80 la sută şi vizează străzile Abatorului, Aurel Vlaicu, Cloşca, Luncii, Pădurenilor, Izvorului, Iezerului, Câmpului, Macului, Lungă, 8 Aprilie şi Speranţei. La Lancrăm, vor fi supuse lucrărilor de întreţinere străzile Uliţa de Sus, Uliţa de Jos şi Dealului. La Răhău, se execută lucrări de întreţinere pe străzile Deasupra şi Şcolii. La Petreşti, lucrările de întreţinere s-au finalizat pe străzile Grădinilor, Păcii, Oituz, Mesteacănului, 24 Ianuarie, Unirii, Baiwerg, Dumbrava şi Mihai Eminescu. În acest program este cuprinsă şi strada Cireşului, din Sebeş, pe care se efectuează lucrări de reprofilare, împrăştierea de agregate naturale şi apoi cilindrare. Pe mai multe străzi din Sebeş se vor derula lucrări de reprofilare, împrăştiere de piatră spartă şi cilindrare – pe străzile Progresului 2, Secaşiului, Florilor, Cânepişti, Fântânele, Ion Creangă, Tineretului, Zăvoiului, 8 Martie, Fântâna de Aur, Salcâmilor, Zambilelor, Trandafirilor, Miraj, Toporaşilor şi Tâmplarilor.
– Aşa cum ştim cu toţii, Sebeşul este oraşul cu cei mai puţini şomeri din judeţ. Câţi agenţi economici îşi desfăşoară activitatea la Sebeş?
– Administraţia locală a venit şi va veni în sprijinul agenţilor economici, le-am întins mereu o mână de ajutor atunci când au avut nevoie. Aşa se explică dezvoltarea economică a municipiului, la finele anului trecut la Sebeş fiind înregistraţi 1.363 de agenţi economici. Ei au adus bugetului municipiului, în 2013, 8.828.725 de lei: 6.320.025 de lei – impozit şi taxă pe clădiri; 1.209.177 de lei – impozit şi taxa pe teren; 1.299.523 de lei – impozit asupra mijloacelor de transport. La Sebeş, de la 19  agenţi economici, cu 6.113 angajaţi, se colectează sume ce reprezintă 63 la sută din bugetul local. Pe primul loc, în clasamentul sumelor achitate la buget, se află Kronospan Sebeş SA (982.676 de lei), societate urmată de Kronospan Sepal SA (809.570 de lei), Holzindustrie Schweighofer SRL (697.607), Romaqua Group Borsec SA (608.409 lei), Pehart Tec SA (598.414 lei), Kaufland România (217.998 lei), Hidroconstrucţia Sucursala Sebeş SA (163.613 lei), Sucursala Hidrocentrale SA (156.894 lei), Alpin 57 Lux SRL (154.732 lei), Elis Pavaje SRL – Elis Agregate SRL (134.747 lei), Greendays SRL (133.155 lei), Oprean SRL – SC Casa Auto SRL (132.879 lei), Parom Impex SRL (126.528 lei), Savini Due SRL (121.542 lei), Ciserom SA (97.728 lei), Star Transmission SRL (95.248 lei), Construcţii şi servicii SRL (88.284 lei), ATERO SRL (82.104 lei) şi ENEROM SRL (75.949 lei). În total, anul trecut s-a încasat la buget, de la aceste firme, 5.564.038 lei. Cei mai mulţi angajaţi sunt la Star Transmission – 1.200, Holzindustrie Schweighofer – 775, Alpin 57 Lux – 641, Konospan – 480, Hidroconstrucţia Sucursala Sebeş – 413, Pehart Tec – 315, Ciserom – 294, Romaqua Group – 285, Savini Due – 273, Elis Pavaje – Elis Agregate – 269/216, ATERO SRL – 220, Sucursala Hidrocentrale SA – 200, Oprean SRL/SC Casa Auto SRL – 175/35, Parom Impex SRL – 96, Construcţii şi servicii SRL – 90, Kaufland România – 80, ENEROM SRL – 25 şi Greendays SRL – 20. În acest an, veniturile Primăriei municipiului Sebeş vor creşte pentru că vor fi percepute taxe şi impozite şi noului investitor Star Transmission – Star Assambley, sumele încasate de la aceste societăţi întregind bugetul Sebeşului.
– Vă doresc să aveţi parte de cât mai multe realizări, alături de consilierii locali, în proiectele derulate pentru bunăstarea comunităţii.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.