sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Administrație » Sebeş – oraşul în care administraţia locală ştie să atragă investitorii

Sebeş – oraşul în care administraţia locală ştie să atragă investitorii

Publicat în 29.09.2014 la ora 10:00

primaria-sebes-sep-2014Municipiul Sebeş, cu o populaţie de 32.000 de locuitori, se poate lăuda cu o  rată a şomajului situată sub 2 la sută.

Potenţialul economic al localităţii a atras, de-a lungul timpului, mulţi investitori, atât autohtoni, cât şi străini. Astăzi, municipiul Sebeş se mândreşte că a devenit un puternic centru economic într-o continuă dezvoltare, în care investiţiile străine au o pondere importantă.

Primarul municipiului Sebeş, Alexandru Dăncilă, ne-a prezentat doar câteva dintre facilităţile acordate investitorilor, facilităţi care i-au convins pe aceştia să vină la Sebeş. „Potrivit legii, cei care îşi achită integral datoriile faţă de bugetul local până la 31 martie beneficiază de o reducere de până la 10 la sută, iar prevederea se aplică la Sebeş. În acest an fiscal, printr-o hotărâre a Consiliului Local Sebeş, am redus coeficientul de 1,5 la sută care se aplică la valoarea impozabilă a imobilului, la 1 la sută. Astfel, am redus cu 33 la sută impozitul, oferind sprijin investitorilor. O altă facilitate este aceea că în urma unei hotărâri de anul trecut a Consiliului Local Sebeş, persoanele fizice şi cele juridice care îşi achită datoriile faţă de bugetul local până la 30 noiembrie sunt scutite de majorări. Legea ne-a permis să venim cu aceste facilităţi şi nu au fost deloc puţini cei care au beneficiat de ele”, a declarat primarul Alexandru Dăncilă.
*Mediul de afaceri din Sebeş atrage investitorii
În municipiul Sebeş sunt firme cu capital integral autohton, dar şi firme străine, care au găsit aici un mediu prielnic pentru a-şi derula afacerea. Potrivit primarului Dăncilă, agenţii economici au fost atraşi, la Sebeş, de mediul economic şi, desigur, de mediul de afaceri care le-a permis să se dezvolte, concurenţa neloială lipsind cu desăvârşire. La Sebeş sunt înregistrate  1.363 de firme, care oferă multe locuri de muncă şi astfel se explică de ce rata şomajului este foarte mică, până la 2 la sută. La firmele din Sebeş sunt angajate foarte multe persoane din judeţ, dar şi din împrejurimi. Dezvoltându-se mediul economic la Sebeş, a scăzut şi rata şomajului în judeţ. Firmele de aici oferă locuri de muncă nu numai pentru cetăţenii Albei, ci şi pentru cei din judeţele vecine – Hunedoara şi Sibiu. E important că locuitorii altor oraşe, cum sunt Alba Iulia sau Cugir, pot să ajungă în câteva zeci de minute la Sebeş.
*Sebeş, oraşul cu cei mai importanţi investitori din Alba
Potrivit primarului Alexandru Dăncilă, cei mai importanţi investitori din judeţ îşi desfăşoară activitatea în municipiul Sebeş. Ultima investiţie din acest an, cea a Daimler, în valoare de peste 300 de milioane de euro, s-a derulat cu sprijinul Guvernului şi al administraţiei locale. Sebeşul e important pentru Daimler pentru că germanii mai deţin aici o subsidiară a Star Transmission. Dintre facilităţile care au convins concernul Daimler să vină la Sebeş amintim: forţa de muncă specializată, drumurile – tronsoanele de autostradă care s-au finalizat deja sau se vor termina în curând, mediul de afaceri propice din municipiul Sebeş şi, desigur, criteriul economic de care fiecare firmă care vine la Sebeş ţine seama – costul forţei de muncă, precum şi facilităţile de care societatea poate beneficia atât din partea Guvernului, cât şi din partea administraţiei locale.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.