sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Școala din Răhău se mută la… Făgădău până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a sediului vechi

Școala din Răhău se mută la… Făgădău până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a sediului vechi

Publicat în 22.07.2017 la ora 10:30

Consilierii locali din Sebeș au identificat o clădire unde școala gimnazială din Răhău își va desfășura activitatea până la finalizarea lucrărilor de reabilitare și modernizare care se desfășoară acolo.

În acest scop, a fost aprobată trecerea imobilului ”Clădire Făgădău Răhău”, situat în Răhău, pe Strada de Mijloc, din administrarea Centrului Cultural ”Lucian Blaga” Sebeş în administrarea Serviciului Public de Administrarea Patrimoniului (SPAP) Sebeș. Măsura a fost necesară întrucât și acestui imobil trebuie să i se execute anumite lucrări de reparații pentru ca elevii să poată învăța în bune condiții începând din această toamnă. ”Luând în considerare că pe durata execuţiei lucrărilor pentru obiectivul de investiţii «Reabilitare Şcoala Gimnazială Răhău», cursurile şcolare vor trebui să fie ținute într-o altă locaţie conformă cu acest gen de activitate, s-a identificat imobilul «Clădire Făgădău Răhău» ca fiind o clădire care ar putea sa satisfacă aceste cerinţe. Pentru o bună desfăşurare a cursurilor şcolare în locaţia mai sus menţionată, este necesar ca acestui imobil să i se execute o serie de lucrări de reparaţii”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre aprobat de aleșii locali din Sebeș.
Clădirea Școlii Gimnaziale din Răhău va fi supusă unui amplu proces de reabilitare și modernizare printr-un proiect finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală finanțat cu 2.354.517 lei.
Cu aceşti bani vor fi modernizate şcoala şi grădiniţa din Răhău astfel: amenajarea a 9 săli de clasă pentru desfăşurarea învăţământului din ciclul primar şi gimnazial pentru un număr de 150 de elevi, crearea spaţiul necesar învăţământului preşcolar pentru un număr de 25 de copii, amenajarea grupurilor sanitare în interior, amenajarea spaţiilor necesare desfăşurării celorlalte activităţi din procesul de învăţământ în bune condiţii, realizarea sistemului de încălzire centralizat, amenajarea curții şi terenului aferent şcolii, precum şi o sală de sport.

I .P.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.