sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Sport » Școala de Fotbal „Valea Frumoasei” din Săsciori s-a clasat pe locul cinci la cea de-a XIX-a ediție prestigiosului turneu de fotbal „Milano Footbal Festival”

Școala de Fotbal „Valea Frumoasei” din Săsciori s-a clasat pe locul cinci la cea de-a XIX-a ediție prestigiosului turneu de fotbal „Milano Footbal Festival”

Publicat în 10.04.2018 la ora 15:31

Școala de Fotbal „Valea Frumoasei” din Săsciori a fost unica reprezentantă a României la a 19-a ediție a prestigiosului turneu de fotbal din Italia, “Milano Footbal Festival”, ce a strâns 274 de echipe, din 18 țări, de pe cinci continente.

Competiția juvenilă s-a adresat mai multor grupe de vârstă, de la fotbaliști născuți în anul 2003 și până în anul 2008, iar pentru copiii de pe Valea Sebeșului, pregătiți de antrenorul Florian (“Bebe”) Brumaru, a fost o experiență de neuitat din toate punctele de vedere, plecând de la festivitatea de deschidere și până la meciurile propriu-zise. Prezentă la categoria de vârstă 2008, echipa de la Școala de Fotbal Valea Frumoasei Săsciori a terminat turneul fără eșec, clasându-se pe poziția a 5-a, între cele 16 echipe. “Concluzia este una fermă, prin fiecare meci am făcut cinste clubului și României, am câștigat respect și apreciere prin evoluțiile noastre”, a declarat antrenorul Florian Brumaru, care a lăudat eforturile președintelui Florin Pintilie, “un om care face de toate la echipă, de la tunsul terenului și până la asigurarea părții financiare”. Toată perioada petrecută în Italia a fost ceva aparte, începând cu grandioasa festivitate de deschidere, cu un foc de artificii ce a durat 12 minute (!) și prezența actualilor echipieri ai Interului, Borha Valero, Miranda și Handanovic. “O organizare excepțională și un format foarte interesant al competiției. Meciurile s-au disputat pe terenurile din incinta bazei sportive a Academiei Inter Milano și vorbim aici despre nouă terenuri sintetice și alte două acoperite. Arbitrajul a fost asigurat de foști jucători ai Interului, încurajându-se foarte mult jocul ofensiv, cu posesia plecând de la portar”, a adăugat antrenorul Florian Brumaru.

• Remiză cu puternica Inter Milano

“Spartanii” lui Bebe Brumaru au fost repartizați în cea mai grea grupă, alături de echipa gazdă, Inter Milano, îndeplinindu-se astfel dorința antrenorului de a avea drept adversar puternica formație a “nerazzurri”-lor. Cu echipamentul în culorile rivalilor tradiționali ai Interului, “roșu-negru” (AC Milan), românii au reușit un rezultat mare, remiză 2-2 (goluri marcate de Rădac – penalty) și Zoicaș). Au urmat confruntările cu Lugano, victorie 2-0 (au înscris Todea și Rădac) și Como, un nou succes, scor 3-1 (goluri semnate de Hudrea – două, din penalty). Clasată pe poziția secundă a grupei, Școala de Fotbal Valea Frumoasei Săsciori a jucat apoi pentru locurile 5-6, cu Mazzo Di Rho Cagliari, impunându-se cu scorul de 4-2 (duble Zoicaș și Hudrea). Lotul deplasat a fost compus din Robert Zdroba, Roberto Davel, Alberto Vaida, Fabian Rădac (golgheter, cu 4 reușite), Sergiu Todea, Tudor Zoicaș, Raul Hudrea și Horea Dragomirescu. Iar după aceste rezultate deosebite, micuții fotbaliști din zona Sebeșului au consacrat celebrul strigăt de luptă al spartanilor, “auh, auh, auh”, devenit un salut tradițional al echipei Școala de Fotbal Valea Frumoasei. Elevii lui Florian Brumaru au petrecut 4 zile de neuitat, vizitând obiective celebre precum Stadionul “San Siro”, Domul din Milano, Galeriile Emanuele, dar și alte obiective turistice din “capitala modei”. Revenind la ““Milano Footbal Festival”, turneul devenit marcă înregistrată în plan fotbalistic este un model și în privința marketingului: fiecare dintre spectatori, părinte sau simplu iubitor al “sportului rege”, trebuia să achite câte 6 euro în fiecare zi pentru a asista la meciuri.

• Deplasare pe banii părinților și sponsor după meciuri

Deplasarea a fost asigurată exclusiv din banii părinților, care au asigurat costurile necesare, puștii având parte și de un sponsor, rămas anonim, care a promis că plătește masa după fiecare meci, în cazul obținerii unui rezultat pozitiv. “La primul nostru turneu international am trăit o experiență deosebită din toate punctele de vedere. Ne-am autodepășit, cu Inter Milano am revenit de la 0-2, ne-am dat seama la ce nivel suntem, iar faptul că nu am pierdut niciun joc, împotriva unor adversari combativi, înseamnă enorm pentru copii, am căpătat încredere, lucru care contează în dezvoltarea viitoare ca și fotbaliști”, a concluzionat Florian Brumaru.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.