sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Scandal între doi concubini din Petrești aplanat de jandarmii din Sebeș

Scandal între doi concubini din Petrești aplanat de jandarmii din Sebeș

Publicat în 01.07.2015 la ora 11:08

jandarmi-amenda-sebesDoi concubini din Petreşti au fost sancţionaţi contravențional după ce au provocat un scandal în faţa unui bloc de locuinţe din localitate. Totul se pare că ar fi pornit de la un ordin de protecţie solicitat de femeie instanţei.

Potrivit Jandarmeriei Alba, “în urma unui apel la 112, un echipaj mixt de ordine şi siguranţă publică, format dintr-un poliţist şi un jandarm, s-a deplasat de urgenţă, marţi, 30 iunie la ora 18.25, pe strada Energiei din localitate deoarece două persoane se certau.

La faţa locului au fost identificaţi N.B. (38 de ani ) şi concubina acestuia, G.A.M. (41 de ani), care, în faţa propriilor copii minori, a vecinilor şi a trecătorilor se înjurau reciproc şi se ameninţau cu acte de violenţă. Patrula de siguranţă publică a luat măsuri urgente de aplanare a conflictului, după care a trecut la verificarea împrejurărilor în care acesta a apărut. A reieşit astfel că, nemulţumit de decizia concubinei de a solicita instanţei un ordin de protecţie, bărbatul, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a devenit violent şi a ameninţat-o pe aceasta cu represalii. La rândul său, femeia a reacţionat prin injurii şi ameninţări cu acte de violenţă. Început iniţial pe scara blocului, scandalul a continuat şi în stradă până la intervenţia oportună a forţelor de ordine, care i-au împiedicat pe cei doi să-şi pună în aplicare intenţiile belicoase.

Celor doi li s-a expus norma legală pe care au încălcat-o şi, în acord cu aceasta, au fost sancţionaţi contravenţional cu câte o amendă în valoare de 500 de lei. Totodată, li s-a atras atenţia să respecte normele legale de convieţuire în societate, li s-a recomandat să încerce să găsească o cale agreată de lege pentru a-şi stinge disensiunile şi li s-a precizat că, în caz de repetare a unui astfel de comportament, măsurile care vor fi luate împotriva lor ar putea să fie chiar de natură penală.”

Informaţii suplimentare

 Art. 23 din LEGEA nr. 217 din 22 mai 2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie:
(1) Persoana a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei poate solicita instanţei ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecţie, prin care să se dispună, cu caracter provizoriu, una ori mai multe dintre următoarele măsuri – obligaţii sau interdicţii:
a) evacuarea temporară a agresorului din locuinţa familiei, indiferent dacă acesta este titularul dreptului de proprietate;
b)reintegrarea victimei şi, după caz, a copiilor, în locuinţa familiei;
c) limitarea dreptului de folosinţă al agresorului numai asupra unei părţi a locuinţei comune atunci când aceasta poate fi astfel partajată încât agresorul să nu vină în contact cu victima;

  1. d) obligarea agresorului la păstrarea unei distanţe minime determinate faţă de victimă, faţă de copiii acesteia sau faţă de alte rude ale acesteia ori faţă de reşedinţa, locul de muncă sau unitatea de învăţământ a persoanei protejate;
    e) interdicţia pentru agresor de a se deplasa în anumite localităţi sau zone determinate pe care persoana protejată le frecventează ori le vizitează periodic;
  2. f) interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod, cu victima;
  3. g) obligarea agresorului de a preda poliţiei armele deţinute;
  4. h) încredinţarea copiilor minori sau stabilirea reşedinţei acestora.

(2) Prin aceeaşi hotărâre, instanţa poate dispune şi suportarea de către agresor a chiriei şi/sau a întreţinerii pentru locuinţa temporară unde victima, copiii minori sau alţi membri de familie locuiesc ori urmează să locuiască din cauza imposibilităţii de a rămâne în locuinţa familială.
(3) Pe lângă oricare dintre măsurile dispuse potrivit alin. (1), instanţa poate dispune şi obligarea agresorului de a urma consiliere psihologică, psihoterapie sau poate recomanda luarea unor măsuri de control, efectuarea unui tratament ori a unor forme de îngrijire, în special în scopul dezintoxicării.

Scandal între doi concubini din Petrești aplanat de jandarmii din Sebeș
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.