sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Satele din comuna Pianu se confruntă, din nou, cu invazia șerpilor de apă

Satele din comuna Pianu se confruntă, din nou, cu invazia șerpilor de apă

Publicat în 29.04.2019 la ora 21:26
   

Satele din comuna Pianu se confruntă din nou cu o situație unică, cel puțin în istoria sa recentă: invazia șerpilor de apă (așa-ziși de casă). Sunt negri, cenuşii sau bruni, lungi de 1,5-2 m şi în ultima vreme se înmulţesc peste măsură.

Este vorba de şerpii de apă sau de casă, după cum îi cunosc oamenii. Pot fi întâlniţi la margine de drum, pe câmp, în grădini, în preajma locuinţelor şi în gospodării. Se pare că și în acest an au început să se  înmulțească peste măsură, iar localnicii spun că reîncepe invazia  lighioanelor.

Nu sunt periculoşi, dar vederea lor te oripilează și te înspăimântă. Localnicii spun că partea bună a șarpelui de casă este aceea că mănâncă şoarecii ce dau iama în culturi sau prin curţile lor, dar îi alarmează numărul mare de târâtoare.

Perioada de reproducere la şerpi este de la sfârşitul primăverii până la începutul verii. Şerpii preferă pentru înmulţire locurile umede, iar cum anul acesta a plouat des şi mult, au avut condiţii favorabile. Acesta este principalul factor, umezeala din grădini şi din locurile cu vegetaţie abundentă.

Şerpii din zona noastră nu sunt periculoşi, sunt şerpi de casă sau de apă, vânează şoareci, nu sunt veninoşi, dar au o imagine care-i sperie pe oameni, aşa încât, atunci când îi văd în curte, prima reacţie a acestora este să pună mâna pe sapă sau pe furcoi şi să-i omoare. Prins în mână, nu muşcă, deşi încearcă să intimideze prin pufăituri. Aceștia elimină însă o substanţă urât mirositoare dintr-o glandă aflată la baza cozii.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.