sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Administrație » S.V.S.U. Sebeş – recomandări și măsuri pentru prevenirea incendiilor în sezonul de primăvară

S.V.S.U. Sebeş – recomandări și măsuri pentru prevenirea incendiilor în sezonul de primăvară

Publicat în 28.02.2017 la ora 0:24
   

S.V.S.U. Sebeş reamintește cetățenilor că amenda privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele de prevenire și stingere a incendiilor este de la 1000 lei la 2500 lei.

Aducem în atenţia cetăţenilor prevederile art. 97 din Ordinul MIRA nr. 163/28.02.2007 pentru aprobarea Normelor generale de apărare împotriva incendiilor și prevederile Legii 307/ 2006, privind apărarea împotriva incendiilor:

  1. Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt este interzisă.
  2. Prepararea hranei prin utilizarea focului deschis în incintele unităţilor, în zonele de agrement și în gospodăriile populaţiei se face numai în locuri special amenajate, în condiţii și la distanţe care să nu permită propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri plantaţii sau alte vecinătăţi.
  3. Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor și a altor materiale combustibile se face în locuri special amenajate ori pe terenuri pregătite, cu luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, asigurându-se supravegherea permanentă a arderii, precum și stingerea jarului după terminarea activităţii.
  4. Arderea miriştilor se face numai după luarea măsurilor ce se impun potrivit legislației în vigoare, precum și pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, asigurându-se supravegherea permanentă a arderii.

Prepararea hranei (grătarele) prin utilizarea focului deschis în gospodăriile populaţiei sau pe câmp, arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor și altor materiale combustibile se va face numai în locuri special amenajate, ori pe terenuri pregătite, cu luarea masurilor ce se impun prin legislația în vigoare. În plus, trebuie avute în permanenţă mijloace de stingere: mături, sape, lopeţi, bidoane cu apă etc. Este necesară supravegherea permanentă a focului de către persoane responsabile și stingerea obligatorie a jarului, la încetarea activităţii, astfel încât să nu existe nici un pericol de reaprindere a focului.

Conform legii 307/ 2006, art. 6 și 7, orice persoana care observă un incendiu are obligaţia să anunţe prin orice mijloc serviciile de urgență, primarul sau poliția și să ia masuri după posibilităţile sale, pentru limitarea și stingerea incendiului.

Amenda contravențională conform HGR nr. 537 din 06.06.2007 privind stabilirea  și sancționarea contravențiilor la normele de prevenire și stingere a incendiilor, art. 1, pct.3, litera i, r, s, de la 1000 lei la 2500 lei.

Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Sebeș vă informează că pentru a semnala un incendiu va trebui să sunați la nr. tel. 112, 0258 731212 sau 0751 154942.

ŞEF S.V.S.U.,
VULCU PETRU

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.