sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Economie » Romi Dragosin, directorul Hidrolelectrica Sebeș, dezvăluie cât câștigă lunar

Romi Dragosin, directorul Hidrolelectrica Sebeș, dezvăluie cât câștigă lunar

Publicat în 30.04.2013 la ora 11:49

Directorul general al Hidrolelectrica Sebeș, social democratul Romi Dragosin, a dezvăluit ce salariu are lunar și care este averea familiei sale.

romi-dragosin-hidroelectrica-sebesÎn plus, consilierul județean Dragosin își exprimă public regretul de a fi omis o cifră în ultima sa declarație de avere, care l-a făcut mai sărac cu aproape un miliard de lei vechi. Acesta a explicat că pe pagina de internet a CJ Alba apare și penultima sa declarație de avere, depusă cu doar o lună înaintea ultimei, în care sumele sunt corecte.

Directorul filialei din Sebeș a companiei de stat Hidrolelectrica mai face o precizare importantă. După scandalul izbucnit în urma declarațiilor premierului Ponta vizavi de salariile de lux ale unor bugetari din companiile de stat, care depășesc adesea 100.000.000 de lei vechi pe lună, printre care era dat și exemplul directorului adjunct al  Hidroserv Sebeș, mulți au crezut că este vorba despre Romi Dragosin. El a dezmințit însă în interviul acordat ziarulunire.ro acest lucru, subliinind faptul că deține funcția de director general al Hidroelectrica Sebeș, unde salariul său este de circa 80.000.000 de lei vechi pe lună.

“În primul rând subliniez faptul că nu sunt director adjunct la Hidroserv. Eu sunt director la Hidroelectrica de 6 luni de zile și în ceea ce privește averea mea, venitul meu lunar nu a depășit niciodată suma de 8.000 de lei lunar și acum, în calitate de director general mă încadrez în suma de 8000 de lei venit net.

Cât despre declarația mea de avere, sigur că numai cine nu este de bună credință, poate să spună că am vrut intenționat să fac o divagație și să pun o cifră mai puțin acolo la declarația mea. Și ca să se înțeleagă mai bine, au fost două declarații de avere, în 2012, una de sfârșit mandat, când am terminat mandatul de consilier județean în care am declarat și am scris fără să fac vreo omisiune exact veniturile pe care le-am încasat, și cea de a două declarație, care apare pe pagina de internet a Consiliului Județean Alba, este declarația de la începutul noului mandat. Deci a fost o diferență de o lună de zile, timp în care am dat aceste declarații.

Un om de bună credință poate să se uite la vechea declarație, care este cea reală, și poate să vadă că în noua declarație am omis să pun o cifra 8. Ar fi 100.887. Niciodată nu am încercat să ascund acest lucru.

Cât despre averea mea, vreau să știe toată lumea că am o casă, rămasă de la părinți, Dumnezeu să-i odihnească!, amândoi sunt morți, au murit de tineri și mi-a rămas acea casă părintească. De asemenea, soția are și ea o casă părintească la Cut, unde o întreține pe soacra, deci e penumele ei nu pe numele meu, dar face parte din averea familiei și de asemenea, am avut un teren, rămas tot moștenire de la părinți, în schimbul căruia am obținut o casă în Sebeș, evaluată la 70 de mii de euro.

Am un autoturism Wolksvagen cu 400.000 de kilometri la bord, fiul meu are tot un Wolksvagen din anul 2002, cu peste 2 sute de mii de km la bord. Asta este averea mea și nu cred că am câștigat-o ilegal!”, a declarat Romi Dragosin pentru ziarul “Unirea”.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.