sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Economie » Romaqua somează Primăria Sebeș: „Construiţi drumurile sau vă dăm în judecată!”

Romaqua somează Primăria Sebeș: „Construiţi drumurile sau vă dăm în judecată!”

Publicat în 25.03.2014 la ora 17:11

romaqua-sebesPrimăria municipiului Sebeş a fost notificată de către Romaqua Grup să construiască drumurile de acces la Fabrica de Bere Albacher Sebeş şi la Depozitul de Apă şi Suc – obligaţie asumată de administraţia locală în anul 2006, la momentul semnării protocolului ce prevede că  „Primăria, pe costul şi diligenţele acesteia, va face drumurile prezente în PUZ-ul întocmit, la nivel de calitate conform tuturor standardelor în vigoare”.

Romaqua reaminteşte că a investit de patru ori mai mult decât prevedea contractul, fapt confirmat chiar de CL Sebeş, în anul 2008, în plus contribuţiile sale atât la bugetul statului cât şi la bugetul local nu sunt deloc de neglijat şi, la rândul său aşteaptă ca partenerul contractual să respecte înţelegerea.

După cum vă este cunoscut Romaqua Group SA a investit în Municipiul Sebeş, în obiectivul Fabrica de Bere Albacher Sebeş, peste 60 de milioane de euro, faţă de 15 milioane de euro conform obligaţiilor contractuale asumate prin contractul de cumpărare a terenului, îndeplinirea de către Romaqua Group SA a obligaţiilor asumate, a fost confirmată de Consiliul Local al Municipiului Sebeş prin HCL 164/2008. (…) Conform Protocolului semnat cu Primăria Municipiului Sebeş la data de 01.02 2006 <<Primăria pe costul şi diligenţele acesteia va face drumurile prezente în PUZ-ul întocmit, la nivel de calitate conform tuturor standardelor in vigoare>>. Cum pâna în prezent, Primăria Municipiului Sebeş nu a întreprins nicio măsură în vederea îndeplinirii obligaţiilor asumate prin Protocolul menţionat, Romaqua Group SA se vede obligată să formuleze prezenta NOTIFICARE prin care vă solicităm executarea drumului de acces la Fabrica de Bere Albacher Sebeş şi a drumului de acces la Depozitul de Apă şi Suc, de către Primăria Municipiului Sebeş, drumuri prevăzute în PUZ-ul aprobat, până la sfârşitul anului 2014. În caz contrar Romaqua Group SA va întreprinde demersuri legale către instituţiile abilitate cu respectarea Legii, inclusiv cu atragerea răspunderii administrative şi civile”, se arată în notificarea semnată de directorul general Radu Lăzăroiu.

Consilierii locali din Sebeş vor lua act de această somaţie în şedinţa CL programată să se desfăşoare vineri, 28 martie a.c. şi vor decide măsurile care se impun în acest caz.

Facebook 

5.0
03

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.