sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Râpa Roşie este destinația ideală pentru o plimbare de după amiază, în natură

Râpa Roşie este destinația ideală pentru o plimbare de după amiază, în natură

Publicat în 31.10.2015 la ora 15:00

Rapa-Rosie-Sebes-2015Având în vedere că această toamnă ne oferă încă un weekend însorit și dacă doriți să vă bucurați de natură și de razele soarelui puteți alege să vă petreceți timpul liber în natură făcând o plimbare la Rezervaţia Naturală Râpa Roşie.

Aceasta este situată la doar 3 km de oraşul Sebeş, pe drumul ce leagă această localitatea de satul Daia Romana, în partea de nord și este ușor accesibilă.

Râpa Roşie este o rezervaţie geologică cu o suprafaţă de 10 ha. Pereţii săi au înălţimi cuprinse între 80 si 100 m. Apa a săpat pe un substrat variat (pietrişuri, nisipuri cuarţoase, gresii) forme ciudate: coloane, turnuri, piramide – toate de culoare roşiatică. Hăuri adânci se deschid în stânga şi dreapta, iar apa de ploaie formează pârâiaşe sângerii, care se prăvălesc în fundul văgăunilor cu un zgomot sinistu. Pasările au săpat în lut zeci şi zeci de găuri. Coborârea spre pod, peste apa Secaşului atrage atenţia asupra tunelurilor săpate de apa de ploaie, care cu timpul se surpă formând şanturi enorme.

Tot aici se pot întâlni si câteva specii vegetale rare (Cotoneaster integarrima, Ephedra distachya, Centaurea atropurpurea, Dianthus serotinus, Cephalaria radiata, Asplenium nigrum).

Sursa: rapa-rosie.ro

Facebook 

Râpa Roşie este destinația ideală pentru o plimbare de după amiază, în natură
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.