Rămâi conectat

Sport

Radu Ţâmpea (CSM Unirea Alba Iulia), furnizează prima mare surpriză a Campionatului Naţional de şah de la Sebeş

sebesinfo.ro

Publicat

în

Găzduite în premieră în judeţul Alba, Campionatele Naţionale individuale de şah clasic, open şi feminin, au debutat duminică la Hotelul Leul de Aur din Sebeş, o locaţie foarte apreciată de şahiştii români şi oficialii Federaţiei Române de Şah.

Festivitatea de deschidere a fost onorată de prezenţa primarului municipiului Sebeş, Dorin Nistor, care a efectuat mutarea festivă la masa 1 a secţiunii open, în timp ce patronul Hotelului Leul de Aur, domnul Ioan Istrate, a efectuat prima mutare la masa 1 a secţiunii feminine. Aniversata zilei, marea maestră internaţională Mihaela Sandu, a primit un frumos buchet de flori din partea arbitrului principal al competiţiei, Dinu Ioan Nicula.

Din partea Federaţiei Române de Şah au participat la festivitatea de deschidere vicepreşedintele Alin Berescu, secretarul general Gabriel Grecescu, directorul de turneu George Necula şi Marius Ceteraş, un alt membru al Consiliului Director, marele maestru internaţional Tiberiu Georgescu, aflându-se în sala de joc, dar printre concurenţi.

Nivelul foarte ridicat al competiţiei a făcut sarcina favoriţilor principali la medalii mai dificilă, încă din prima rundă partidele fiind extrem de echilibrate. Spre bucuria gazdelor competiţiei, prima mare surpriză a fost furnizată chiar de un albaiulian, juniorul Radu Ţâmpea (16 ani) reuşind să obţină remiza cu piesele negre împotriva principalului favorit al turneului Kirill Shevchenko, numărul 81 mondial, mare maestru internaţional de origine ucrainiană, care din acest an reprezintă România.

Triplu medaliat la Balcaniada de juniori în 2022, Radu a făcut o partidă excelentă împotriva mult mai titratului său adversar, căruia nu i-a permis niciun moment să preia iniţiativa, partida încheindu-se cu şah etern dat de juniorul albaiulian.

O altă surpriză a fost furnizată de Andrei Negrean (11 ani), junior legitimat la Clubul Central de Şah Bucureşti, care în luna decembrie a jucat pentru CSM Unirea Alba Iulia la Campionatele Naţionale de şah rapid pe echipe, acesta învingându-l în runda inaugurală pe maestrul internaţional Lucian Filip, unul dintre finaliştii Grand Prix România 2022. Andrei este unul dintre cei mai talentaţi juniori români, recent fiind inclus în grupa de excelenţă care se va pregăti în anul 2023 cu renumitul antrenor indian Ramachandran Ramesh, considerat cel mai bun antrenor de copii din lume, într-un dintre cele mai ambiţioase proiecte ale Federaţiei Române de Şah de creştere a nivelului juniorilor români. Tatăl sau fiind originar din Cugir, Andrei şi-a câştigat numeroşi fani locali, fiind unul dintre favoriţii publicului la toate turneele pe care le joacă în judeţul Alba.

Cele două secţiuni ale Campionatelor Naţionale de şah clasic se desfăşoară pe parcursul a 9 runde în sistem elveţian, partidele urmând a se desfăşura luni, miercuri, joi şi vineri de la ora 15, marţi de la orele 9 şi 16, iar duminică de la ora 11.30. Marţi de la ora 16 se va da şi startul în Campionatul Naţional de Amatori, o competiţie la care pot participa doar jucători cu rating FIDE sub 2300.

La secţiunile open şi feminin ritmul de joc este de 90 de minute pentru fiecare jucător pentru primele 40 de mutări şi 15 minute pentru restul partidei, la fiecare mutare efectuată jucătorii primind suplimentar încă 30 de secunde, astfel că partidele mai echilibrate pot dura circa 4-5 ore. În secţiunea pentru amatori ritmul de joc este ceva mai rapid, jucătorii având câte 60 de minute timp de gândire, la care se adaugă 30 de secunde după fiecare mutare jucată, astfel că partidele foarte echilibrate durează circa 3 ore.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Sport

Boxerul săsciorean Sorin Petra, legitimat la CS Metalurgistul Cugir, locul întâi la Memorialul „Nicolae Talpoș” de la Salonta (Bihor)

sebesinfo.ro

Publicat

în

Sorin Petra, un pugilist de 18 ani originar din comuna Săsciori, a reușit să câștige de curând Memorialul „Nicolae Talpoș” disputat la Salonta (Bihor).

Boxerul legitimat la CS Metalurgistul Cugir și pregătit de antrenorul Gheorghe Constantin a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere în limitele categoriei 57 kilograme.

Din această primăvară, talentatul sportiv de pe Valea Sebeșului este susținut în eforturile sale de a face performanță de către un grup de oameni de afaceri din comuna Săsciori (Florin Pintilie, Mihai Martin și Nicolae Mirca), inițiativa de a-l sprijini financiar, dar și în plan moral, pe Sorin venind din partea lui Florin Pintilie (recunoscut pentru preocupările cu clubul de fotbal ACS Școala de Fotbal Valea Frumoasei, unul cu rezultate excelente la nivel juvenil).

Astfel, la stadionul din Săsciori a fost amenajată o sală de antrenament unde Sorin Petra are condiții bune de pregătire.

Sperăm ca inițiativei noastre să se alăture și alți oameni iubitori de sport din zonă pentru a sprijini tinerii din comună în demersurile lor sportive. Drumul spre performanță cere investiții și efort”, a precizat Florin Pintilie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Echipa Colegiului Național „Lucian Blaga” Sebeș a câștigat cea de-a II-a ediție a Cupei „Mihail Kogălniceanu” la minifotbal

sebesinfo.ro

Publicat

în

În cursul zilei de ieri, 9 mai 2023, Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Sebeș a găzduit cea de-a II-a ediție a Cupei „Mihail Kogălniceanu” la minifotbal.

Competiția sportivă a avut la start patru echipe din Municipiul Sebeș:

– Liceul Tehnologic Sebeș (Prof. coordonator Medrea Gheorghe)
– Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș (Prof. coordonator Cristina Candrea)
– Școala Gimnazială Nr. 2 Sebeș (Prof. coordonator Marc Cătălin)
– Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Sebeș (Prof. coordonatori Neag Ioan și Predescu Mihaela)

Rezultate:

Locul I – Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș
Locul II – Școala Gimnazială ”Mihail Kogălniceanu” Sebeș
Locul III – Școala Gimnazială Nr. 2 Sebeș
Mențiune – Liceul Tehnologic Sebeș

Elevii participanți au primit diplome și echipament sportiv din partea sponsorului competiției.

Partenerul principal al evenimentului: Primăria Municipiului Sebeș (primar Dorin Nistor, viceprimar Dorin Albu)

Sponsor: Decathlon Alba-Iulia


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

LPS „Florin Fleșeriu” Sebeș, eliminare dramatică în optimile de finală Under 17, după lovituri de departajare

sebesinfo.ro

Publicat

în

LPS „Florin Fleșeriu” Sebeș a fost eliminată după executarea lociturilor de departajare de Gloria Tăuții Măgherăuș, în optimile de finală Under 17.

La finele timpului regulamentar scorul a fost egal, scor 3-3 (2-3), după ce elevii lui Doru Oancea au condus cu 2-0, însă maramureșenii au întors scorul.

Maramureșenii, pregătiți de Dănuț Sabou, fost echipier al Unirii Alba Iulia, au întors scorul în prima repriză, egalând în numai 4 minute. Au punctat Nistor (12), Glonț (15), dar vizitatorii au trecut în avantaj prin reușitele semnate de Marieș (21, penalty și 44) și Popan (24). În actul secund, Moldovan-Varro a restabilit egalitatea (54), însă la loviturile de departajare au ratat Avram și Buhazi (execuții parate de portarul Purda). Au marcat Fleacă și Nistor, primii doi executanți, oponenții au ratat și ei (șut alături, dar s-a încheiat 2-4.

LPS Sebeș: Groza – Crețu, T. Fleacă, Vintilă, Alb, Ghibu, Avram, Moldovan-Varro, A. Buhazi, Nistor, Glonț; rezerve Similie, Todea, Cosma, Cristea, Hațegan, Alisie, Popoviciu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes