sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Politică » Radu Cristian, președinte PRU Alba: „Domnilor miniștri, oamenii din Sebeș merită un aer curat”

Radu Cristian, președinte PRU Alba: „Domnilor miniștri, oamenii din Sebeș merită un aer curat”

Publicat în 24.05.2016 la ora 13:57

radu-cristian-poluare-sebes-mai-2016Către prim-ministrul României,
Către ministrul Mediului

Domnilor miniștri, oamenii din Sebeș merită un aer curat

Sănătatea nu este un capriciu. E dreptul fundamental al fiecărui individ de a trăi într-un mediu curat și de a se bucura de o natură prietenoasă. Cu siguranță, Sebeșul nu face excepție din această categorie. De ani buni, în urma dezvoltării economice, absolut firești dealtfel, municipiul Sebeș se confruntă cu o activitate de poluare a aerului, reclamată de unii specialiști și militanți pentru protecția mediului.

Doar că, în cursul anului trecut, Sebeșul a fost acel punct de pe harta României unde s-au înregistrat în doar două luni depășiri ale pragului țintă la ozon troposferic conform legii 104/2011 privind calitatea aerului. Acest fapt fiind determinat, desigur, de emisiile industriale produse de fabrica de formaldehidă. Situația a fost sesizată de instituții abilitate.

În condițiile în care agentul economic SC Kronospan Sebeș SA doreșre actualizarea Autorizației Integrate de Mediu, aprobată inițial de Agenția Județeană de Mediu, dar respinsă ulterior de Ministerul de resort pe motiv că solicitarea era incompletă, devine absolut neccesar ca Ministerul Mediului să aibă un punct de vedere foarte tranșant. SUNT RESPECTATE CONDIȚIILE LEGALE DE MEDIU ÎN CAZUL DE FAȚĂ? Reprezentanții acestui minister trebuie să formuleze un punct de vedere transparent și foarte exact.

Un aer poluat poate avea un imapct negativ major asupra vieții celor care trăiesc acolo. Directiva nr. 2008/50/CE a Parlammentului European și a Consiliului din 21 mai 2008 statuează foarte limpede că „aerul pe care îl respirăm trebuie să fie cât mai curat posibil pentru a proteja sănătatea umană și mediul. Acest lucru înseamnă luarea de măsuri active pentru a monitoriza puritatea aerului înconjurător și a înlătura orice poluanți”.

Niște autorități care își respectă cetățenii luptă pentru sănătatea lor. Faceți la fel și pentru Sebeș!

RADU CRISTIAN,
Președinte PRU Alba

Radu Cristian, președinte PRU Alba: „Domnilor miniștri, oamenii din Sebeș merită un aer curat”
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.