sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Politică » Radu Cristian: Domnule Rareș Bogdan, domnule Ludovic Orban, la Sebeș, primarul PNL merge în campania electorală cu angajați din Primărie! Susțineți așa ceva?

Radu Cristian: Domnule Rareș Bogdan, domnule Ludovic Orban, la Sebeș, primarul PNL merge în campania electorală cu angajați din Primărie! Susțineți așa ceva?

Publicat în 15.05.2019 la ora 9:00

Scrisoare deschisă către Rareș Bogdan, candidatul PNL la Parlamentul European și către Ludovic Orban, președintele PNL

Domnule Rareș Bogdan, domnule Ludovic Orban,

Mesajul public pe care domniile voastre l-au adus în această campanie a fost unul de eliminare a oricăror forme și comportamente imorale și probabil ilegale care s-au manifestat pe alocuri în politica românească. Fapt pentru care supun atenției dumneavoastră practicile cel puțin neortodoxe ale primarului PNL din Sebeș. Edilul liberal de aici nu se mai ferește deloc: merge în campania electorală cu angajați din Primărie! Primarul așa-zis de dreapta, Dorin Nistor, scoate pe străzile din municipiu la munca de împărțit pliante electorale angajați din Primărie, de la Azilul de bătrâni, de la Pompieri, de la Asistență Socială sau de la Serviciul Public de Administrare a Patrimoniului.

Ideea este că acele persoane care îl însoțesc în campanie pe Dorin Nistor sunt angajați publici, pe banii oamenilor din Sebeș, unii cu salarii de aproape 9.000 de lei. Faptul că sunt atât de bine remunerați se verifică prin aceea că trebuie să participe la acțiunile primarului?  La asta recurge Partidul Național Liberal prin unii din aleșii săi locali?

Păi atunci care este criteriul competenței: cel politic sau cel administrativ? Aici este o situație cel puțin imorală dacă nu chiar și ilegală. Este de văzut și dacă acești oameni au fost puși să meargă în campanie în timpul liber sau în orele de program. Pentru că în a doua situație lucrurile pot deveni penale.

Domnule Rareș Bogdan, timp de aproape șapte ani, v-am urmărit constant în emisiunile de la Realitatea TV și am apreciat atitudinea critică și fermă în fața unor astfel de derapaje ca cel de azi. Nu v-ați sfiit niciodată să dezavuați public astfel de comportamente politice ca cel al primarului din Sebeș. Am încredere că aceeași reacție o veți avea și astăzi față de un primar care a greșit grav, chiar dacă vă e coleg de partid.

Domnule Ludovic Orban, de-a lungul timpului ați condamnat orice exces public făcut de alții, din alte partide. Astăzi aveți posibilitatea să arătați că sunteți consecvent principiilor enunțate și nu vă feriți să trageți la răspundere un asemenea comportament.

Pentru un partid politic, pentru un partid cu o istorie ca cea a Partidului Național Liberal, este un gest de onoare să amendați o acțiune lipsită de decență și de bun simț public. România merge mai departe doar dacă rămânem consecvenți principiilor asumate indiferent de situație.

Radu Cristian, consilier local al municipiului Sebeș!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.