sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Politică » Radu Cristian, consilier local: „Sănătatea oamenilor din Sebeș nu se poate măsura în niciun fel, nu este negociabilă”

Radu Cristian, consilier local: „Sănătatea oamenilor din Sebeș nu se poate măsura în niciun fel, nu este negociabilă”

Publicat în 07.02.2020 la ora 17:12
   

Am solicitat celor de la Agenția pentru Protecția Mediului din Alba să vină și să lămurească câteva chestiuni esențiale pentru poluarea din municipiul Sebeș, poluare generată de o anumită entitate economică. APM trebuie să clarifice care sunt parametrii avuți în vedere pentru eliberarea autorizației de mediu pentru societatea în cauză.

Asta în condițiile în care studiul depus de firma solicitantă conține date până în anul 2017, deși astăzi instalațiile care produc noxe cu impact asupra sănătății populației sunt diferite. Fapt pentru care solicităm actualizarea studiului cu datele aferente anului 2018 și anului 2019.

Deși în cadrul evenimentului de consultare a populației din Sebeș agentul economic în cauză a susținut scăderea poluanților relevanți, potrivit măsurătorilor efectuate la instalația de producere rășini pulbere valoarea formaldehidei în primul trimestru din 2019 s-a dublat față de aceeași perioadă a anului 2018. Valori pe care APM trebuie să le lămurească.

Sănătatea oamenilor din Sebeș nu se poate măsura în niciun fel, nu este negociabilă, așa că autoritățile de mediu din Alba trebuie să se pronunțe imediat.

Radu Cristian,
consilier local Sebeș

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.