sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Politică » Radu Cristian, consilier local PRU: „Cetățenii din Sebeș nu au fost întrebați când s-au achiziționat flori și gazon sau când s-au mărit salariile”

Radu Cristian, consilier local PRU: „Cetățenii din Sebeș nu au fost întrebați când s-au achiziționat flori și gazon sau când s-au mărit salariile”

Publicat în 15.03.2018 la ora 18:20

Este cunoscut faptul că Primăria Sebeș va organiza un referendum pentru consultarea populaţiei în ceea ce priveşte achiziţionarea unui laborator destinat monitorizării calităţii aerului. Dezbateri pe tema cumpărării acestui laborator există de mai mulţi ani.

Consilierul local Radu Cristian a declarat la Radio Unirea FM că organizarea acestuia ar costa bugetul local circa 55 de mii de lei și că, deși este un act democratic, la nivelul  municipiului Sebeș se cunoaște deja faptul că populația e de acord și nu ar fi necesar organizarea unui referendum, care ridică semne de întrebare.

Radu Cristian: ”Ne ridică semne de întrebare acest referendum, pentru că atunci când s-au achiziționat flori, sau s-au mărit salarii, nu au fost întrebați cetățenii. Acum, sunt întrebați, dintr-o dată, dacă vor să achiziționăm acest laborator pentru analize de mediu. Se cunoaște însă că populația este de acord. Trebuie să îl achiziționăm direct, să nu mai pierdem un an, până se face referendumul,  apoi se face caietul de sarcini, plus că se vor cheltui undeva la 55 de mii de lei.”

Radu Cristian a precizat că acest laborator de analize de mediu ar putea fi achiziționat direct și în acest sens a inițiat un proiect de hotărâre ce va fi discutat în următoarea ședință de consiliu local

Radu Cristian: „Am făcut un proiect de hotărâre prin care să putem achiziționa în mod direct acest laborator de analize de mediu, pentru toate tipurile de poluanți identificați în municipiul Sebeș, poluarea apelor, aerului, solului subsolului și poluarea fonica. Vrem să măsurăm toate lucrurile astea. Cât mai curând, nu să așteptăm referendumul și să mai pierdem și niște bani.”

Poluarea aerului din zona municipiului Sebeș se află pe agenda comunității locale de mai mulți ani. Au existat chiar și proteste cu mii de participanți.  Bugetul alocat acestei achiziții publice este de peste 1 milion de lei fără TVA, a declarat consilierul Radu Cristian care a mai precizat că după ce s-a informat, un astfel de laborator ar ajunge undeva la 300 de mii de euro.

Radu Cristian: ”S-a lansat și s-a dezinformat că ne-ar costa 1 milion de euro, să vedem dacă cetățenii sunt de acord să cheltuim un milion de euro, dar căutările mele, am și documentele pe care le voi depune, pentru achiziționarea unui astfel de laborator nu va depăși 300 de mii de euro. Nu putem aștepta un referendum, când putem să acționăm mai rapid, pentru că sănătatea noastră are de suferit. Era suficient o dezbatere publica pe acest subiect. ”

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.