sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Politică » Radu Cristian, consilier local PNL: „Construcția Autostrăzii Orăștie-Sibiu a lăsat foarte multe probleme nerezolvate în Municipiul Sebeș”

Radu Cristian, consilier local PNL: „Construcția Autostrăzii Orăștie-Sibiu a lăsat foarte multe probleme nerezolvate în Municipiul Sebeș”

Publicat în 14.12.2015 la ora 12:38

autostrada-nos-rutier-sebesConsilierul local din partea PNL, Radu Cristian, a trimis o sesizare către Guvernul României, Ministerul Transporturilor, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, prin care solicită remedierea mai multor probleme apărute în urma construcției autostrăzii în zonă și a sensurilor giratorii aferente acesteia.

Radu Cristian susține că administrația locală a solicitat în repetate rânduri ca CNADNR să țină cont de realitățile din teren și să se implice în rezolvarea eventualelor probleme ce pot apărea.

“Construcția Autostrăzii Orăștie-Sibiu a lăsat foarte multe probleme nerezolvate în Municipiul Sebeș. La momentul acordării autorizației de construcție pentru lotul Sebeș-Cunța, administrația locală a solicitat în repetate rânduri ca CNADNR și firmele care vor executa efectiv lucrările să țină cont de realitățile din teren și să se implice în rezolvarea eventualelor probleme ce pot apărea.

Una din aceste probleme este la intrarea în cartierul Lancrăm, unde construcția celor două sensuri giratorii, pentru urcarea/coborârea de pe autostradă, a făcut imposibil traficul pietonal. Deși distanța este mică, de numai câteva sute de metri, pietonii nu pot circula în condiții de siguranță. Vă rugăm să analizați și să dispuneți găsirea unei soluții pentru ca traficul pietonal să se poată desfășura în condiții optime, iar localnicii să nu fie nevoiți să se ferească de autoturisme și camioane în momentul în care vor să ajungă în oraș.

O altă problemă, semnalată de nenumărate ori, este cea privind accesul la terenurile agricole din apropierea municipiului. La ieşirea din Sebeş spre localitatea Daia Română, după podul peste pârâul Secaş, pe partea dreaptă, nu este realizat accesul la terenurile agricole, prin construcţia autostrăzii fiind blocat accesul anterior la parcelele respective, iar sub pasarela peste DJ106K, drumul Sebeş – Daia Română, nu s-a refăcut o bandă de circulaţie.

Nu în ultimul rând lucrările au distrus drumul spre Rezervația complexă Râpa Roșie, unică în Europa, astfel că turiștii nu mai au acces la acest obiectiv turistic extrem de important pentru orașul nostru.

Sperăm ca în cel mai scurt timp C.N.A.D.N.R. să execute aceste lucrări”, a scris Radu Cristian în adresa transmisă autorităților centrale.

Radu Cristian, consilier local PNL: „Construcția Autostrăzii Orăștie-Sibiu a lăsat foarte multe probleme nerezolvate în Municipiul Sebeș”
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.