sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Politică » Radu Cristian, consilier local PNL: „Centrul istoric al Sebeșului ar putea fi reabilitat cu bani europeni”

Radu Cristian, consilier local PNL: „Centrul istoric al Sebeșului ar putea fi reabilitat cu bani europeni”

Publicat în 17.08.2015 la ora 19:57

Radu-Cristian-TNL-Alba-SebesCentrul istoric al Sebeșului ar putea fi reabilitat printr-un proiect cu finanțare europeană în valoare de 30 de milioane de euro, potrivit consilierului local Radu Cristian.

Acesta a spus luni, la Radio Unirea FM, că până în primăvara anului 2016 va afla dacă va obține, sau nu, finanțare pentru acest proiect.

”Împreună cu mai mulți profesioniști, în urmă cu 3-4 luni, am hotărât să facem un proiect de reabilitare centru istoric Sebeș și să încercăm să aducem niște fonduri europene în valoare de 30 de milioane de euro. Ce înseamnă renovare centru istoric Sebeș? De la infrastructură, apă, canal, străzile toate pietruite, toate cablurile să dispară să intre pe sub pământ, refacerea traseelor de apă prin centru, refacerea piațetei mari unde să putem avea fel și fel de evenimente culturale și educative sau promovarea obiectivelor turistice”, a afirmat Radu Cristian.

Acesta a mai precizat că proiectul are în vedere și realizarea unor piste pentru biciclete, crearea unor parcări subterane și modernizarea pieței agroalimentare.

”Mi-am strâns o echipă de tineri, care au mai lucrat pe astfel de proiecte. Am făcut dosarul și după două luni și jumătate l-am prezentat primarului, viceprimarului și aparatului de specialitate din Primăria Sebeș”, a afirmat Radu Cristian.

Proiectul ar urma să fie finanțat 100 la sută din fonduri europene, iar Primăria Sebeș ar urma să plătească diferite studii care s-ar ridica la aproximativ 100.000 de euro, potrivit consilierului local. În urma discuțiile pe care le-a avut cu ceilalți aleși locali, Radu Cristian a afirmat că proiectul are șanse mari să treacă de votul din CL Sebeș.

În următoarea perioadă vor începe studiile de dezvoltare și de trafic, ”iar de aici va rezulta ce va trebui să facem în continuare. Până în octombrie să sperăm că vom termina 80 la sută din studii. Apoi trebuie să depunem dosarul la ADR Centru și așteptăm răspunsul”, a precizat consilierul PNL.

Radu Cristian, consilier local PNL: „Centrul istoric al Sebeșului ar putea fi reabilitat cu bani europeni”
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.