Rămâi conectat

Politică

PSD Alba a desemnat o nouă echipă de conducere a organizației Sebeș

Publicat

în

Organizația județeană a PSD Alba și organizațiile locale mizează pe noi formule de echipă pentru a câștiga sprijinul cetățenilor. Obiectivul organizației județene pentru perioada următoare rămâne să se consolideze și să propună cetățenilor proiecte care pot conduce la dezvoltarea comunităților locale.

După alegerile locale și parlamentare, organizația județeană, dar și o parte dintre organizațiile locale, au trecut prin procese de consolidare, cu scopul de eficientizare a activității.

Din structurile de conducere fac parte membri cu profesii diferite – medici, profesori, ingineri, economiști, juriști sau oameni angrenați în mediul privat, tineri sau persoane cu mai multă experiență, colegi cu vechime în partid și persoane nou intrate în politică.

Noul coordonator al PSD Sebeș este consilierul local Bogdan Dorel, iar consilierul local Luca Nicolae, care a ocupat această funcție până în prezent, rămâne în echipă, fiind vicepreședinte, alături de Radu Cristian, fostul candidat la primăria Sebeș și purtător de cuvânt al PSD. De asemenea, și inginerul Romi Dragosin va continua să ajute organizația cu experiența sa. În echipă este și fostul primar al Sebeșului, Alexandru Dăncilă.

Echipa de coordonare a PSD Sebeș:

Bogdan Dorel – președinte;

Luca Nicolae – vicepreședinte;

Radu Cristian – vicepreședinte;

Dragosin Romi – vicepreședinte;

Spătariu Vasile – secretar.

Politică

Radu Cristian, mesaj pentru elevii din Sebeș cu prilejul începerii noului an școlar 2021 – 2022

Publicat

în

Radu Cristian, mesaj pentru elevii din Sebeș cu prilejul începerii noului an școlar 2021 – 2022

Începerea noului an școlar în contextul pandemiei de coronavirus reprezintă o provocare pentru toate părțile implicate în procesul educațional, fie că vorbim despre profesori, elevi sau părinți, de aceea doresc să vă urez un an școlar mai bun, putere de muncă, iar noi în calitate de părinți, să nu uităm că avem datoria morală de a ne implica mai mult în formarea elevilor.

Emoții sunt de toate părțile în prima zi de școală, dar sunt convins că prin dăruire și o abordare corectă, ne vom bucura cu toții de roadele muncii depuse.

Dragi elevi, cheia succesul este la voi, iar satisfacția este a tuturora atâta vreme cât nu lăsați o zi să treacă fără a fi mai buni în tot ceea ce faceți!

Purtător de cuvânt al PSD Alba,
Radu Cristian

Citește mai mult

Politică

Haosul guvernării PNL – USR: Românii plătesc cel mai mare preț din UE pentru electricitate

Publicat

în

Românii au ajuns să plătească cel mai mare preț din Uniunea Europeană pentru electricitatea consumată, la paritatea puterii de cumpărare, din cauza modului incalificabil în care guvernele PNL au făcut liberalizarea pieței.

Aceasta s-a realizat fără o minimă garanție că există concurență reală, fără să existe suficientă producție internă, fără măsuri de protecție a celor care nu-și pot permite plata majorărilor.

Premierul României a spus că nu va plafona prețurile la energie, sfidându-i pe români și refuzând cu premeditare oprirea jafului național generalizat prin scumpirile uriașe ale energiei, deși sunt prevederi legale clare, pe care le-ar putea aplica.

Soluția este cea susținută de PSD! Aplicarea urgentă a prevederilor din legea concurenței care dau statului dreptul să intervină pentru a pune sub control dezmățul scumpirilor nestăvilite precum și măsuri de protecție a celor mai vulnerabili consumatori.

Am vorbit cu mulți oameni care sunt îngrijorați de scumpirea gazelor naturale. Majoritatea au un venit net de circa 2.000 de lei și nu știu cum se vor descurca în următoarea perioadă, cu toate cheltuielile.

S-au scumpit toate, dar nu au crescut alocațiile, salariile, pensiile, nu s-au luat măsuri pentru susținerea mediului privat astfel încât să se poată majora veniturile angajaților.

Cu prețuri de zeci de ori mai mari la energie decât în alte țări din UE, nicio companie din România nu poate face față concurenței și nu-i rămâne decât opțiunea falimentului!

Mă gândesc și la toate firmele pentru care energia este o componentă esențială în costul de producție. Concluzia, preturi mai mari pentru toate produsele, iar din cauza stocurilor acumulate de societățile comerciale și totodată din cauza imposibilității de plată a angajaților, vor putea rezulta disponibilizări în masă.

Este o criză peste care majoritatea românilor vor trece cu mare dificultate, în special în această iarnă. Avem parte de o reducere a veniturilor și o creștere a cheltuielilor care din păcate va lăsa urme adânci în buzunarele noastre.

Mai dureros decât toate aceste lucruri, este pasivitatea celor care ne conduc în prezent și lipsa lor de reacție într-un moment de o însemnătate crucială pentru poporul român.

Radu Cristian,
Purtător de cuvânt PSD Alba

Citește mai mult

Politică

Nicolaie Matei, președinte Partidul Verde – Alba: Cerem stoparea abuzurilor din Primăria Municipiului Sebeș!

Publicat

în

Se pare că abuzurile nu se mai sfârșesc la Primăria Sebeș, iar modul sfidător în care angajații de acolo ne tratează pe noi, cei care le plătim de fapt salariile lună de lună (și nu sunt deloc unele mici, credeți-mă pe cuvânt) trebuie să ia sfârșit!

Îl previn pe primarul Gheorghe D. Nistor și gașca lui de interese (structură de tip mafiot) că nimeni și nimic nu mă va opri din a lupta pentru drepturile cetățenești și pentru adevăr. Iar sifonarea banilor noștri pe fel de fel de contracte, bătaia de joc prin plantări de arbori pe fosta groapă de gunoi a orașului (prejudiciu de 2,4 miliarde lei vechi) sau ghivece care dau oxigen (peste 50 milioane lei vechi bucata/ghiveci) ar trebui să atragă atenția organelor de anchetă din acest județ, care de prea multe ori închid ochii în fața evidențelor.

În aceeași ordine de idei se înscrie și ultima plângere penală pe care am depus-o la DNA – Serviciul teritorial Alba, împotriva primarului Gheorghe D. Nistor (ex-agentul „plicușor” de la Garda Financiară), a șefei serviciului juridic din cadrul Primăriei Sebeș, Delia Gligor, secretarului municipiului Cristina Vlad, Ekart ș.a.

Este inadmisibil și de netolerat ca aparatul de specialitate al primarului și Gheorghe D. Nistor personal să refuze să ducă la îndeplinire procesul verbal al unei licitații publice care a avut loc, atenție, în data de 12.04.2019. La acea dată eram consilier local în cadrul CL Sebeș și am fost sesizat cu privire la tergiversarea acestei situații.

Nici până astăzi primarul Gheorghe D. Nistor nu a fost în stare să respecte legea și să pună în aplicare rezultatul acestei licitații publice, la care au participat 3 firme. Personal consider că nu agreează ideea că o firmă din Sebeș a câștigat această licitație, în timp ce toată lumea vorbește că o firmă concurentă din Sibiu “ar fi trebuit” să câștige – dorința ex-gardistului Gheorghe D. Nistor “Plicușor”.

În esență, CL Sebeș a luat decizia HCL 57/2019 pentru concesionare teren în suprafață de 2.000 mp situate în mun. Sebeș, Str. Alunului, CF 76182, nr. Cad. 76182/5, top 2253/1, transcris în CF nr.76839 cu nr. de inventar 81390.05, teren aflat în inventarul domeniului privat al mun. Sebeș în vederea realizării de investiții.

Ulterior are loc licitația desfășurată de către Primăria Sebeș, care se finalizează cu procesul verbal nr. 40308/12.04.2019, câștigătorul licitației fiind declarat o firmă din Sebeș, lucru asumat prin semnătură de către toți membrii comisiei de licitație.

Încă de atunci Gheorghe D. Nistor, efemerul primar mincinos care încalcă legea și acoperă pe cei ce o încalcă, refuză să ducă la îndeplinire rezultatul licitației, iar angajații direct responsabili ai Primăriei Sebeș sunt complici și tăinuitori ai acestei ilegalități, toți fiind acuzați în mod oficial de abuz în serviciu!

Aștept ca măcar DNA Alba să nu închidă ochii la nenumăratele abuzuri, inclusiv la proiectul de hotărâre nr.247 din 24.08.2021 inițiat de către primarul Municipiului Sebeș Gheorghe D. Nistor, prin care se cere Consiliului Local Sebeș: ”contractarea de servicii de avocatură de asistență și reprezentare…” în încercarea de acoperire a unor abuzuri, pentru că… Justiția este oarbă (adică îndeplinește actul de justiție indiferent de numele și funcțiile celor din dosare) și aș vrea să cred că nu este chioară…

NICOLAIE MATEI,
Președinte Partidul Verde, Organizația Județeană Alba
Vicepreședinte Partidul Verde-România

Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes