sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Protocol de asociere încheiat între Despărțământul ASTRA „Vasile Moga” din Sebeș și Societatea de Științe Istorice din România

Protocol de asociere încheiat între Despărțământul ASTRA „Vasile Moga” din Sebeș și Societatea de Științe Istorice din România

Publicat în 31.05.2018 la ora 20:11

Începând cu anul centenarului Marii Uniri, Despãrţãmântul ASTRA ,,Vasile Moga” Sebeş, în urma încheierii unui protocol de asociere, a fost trecut în rândul membrilor colectivi ai Societãţii de Ştiinţe Istorice din România, condusã de istoricul Bogdan Murgescu, profesor al Universitãţii din Bucureşti.

Societatea de Ştiinţe Istorice din România este o asociaţie academicã, înfiinţatã la 9 iunie 1949 (iniţial sub denumirea ,,Societatea de Ştiinţe Istorice şi Filologice”), al cãrei scop este sã stimuleze cercetarea ştiinţificã şi didacticã, sã-şi antreneze membrii în cercetarea istoriei locale, naţionale şi universale şi sã militeze pentru o atitudine corectã faţã de trecutul istoric şi faţã de rolul acestei discipline în şcoalã.

Conform protocolului de asociere încheiat între cele douã organizaţii, acestea îşi vor concentra eforturile înspre stimularea interesului tinerilor pentru studiul istoriei, popularizarea rezultatelor cercetãrilor ştiinţifice româneşti în ţarã şi peste hotare, stimularea tinerilor în cercetarea istoriei şi promovarea activitãţilor. În acelaşi timp, Despãrţãmântul ASTRA ,,Vasile Moga” Sebeş va fi reprezentat, printr-un delegat, cu drept de vot, în Consiliul Naţional al Societãţii de Ştiinţe Istorice din România.

Pentru Despãrţãmântul ASTRA ,,Vasile Moga” Sebeş asocierea cu Societatea de Ştiinţe Istorice din România simbolizeazã o recunoaştere oficialã a eforturilor depuse în ultimii patru ani pentru descoperirea, valorificarea şi promovarea istoriei şi patrimoniului local, precum şi o deschidere în faţa comunitãţii academice naţionale. Din drag de Sebeş, suntem datori sã continuãm aceastã direcţie, sã ne extindem şi sã ne sporim activitatea, de acum vizibilã şi pe plan naţional. Vivat, crescat, floreat ASTRA!

Biroul de presã al Despãrţãmântului ASTRA ,,Vasile Moga” Sebeş

 

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.