sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Administrație » Proiectul Zewa, repus pe ordinea de zi, în şedinţa extraordinară a Consiliului Local Sebeş de marţi

Proiectul Zewa, repus pe ordinea de zi, în şedinţa extraordinară a Consiliului Local Sebeş de marţi

Publicat în 07.10.2013 la ora 10:22

Consilierul liberal din Sebeş, Radu Cristian, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că a convocat o şedinţă extraordinară de Consiliu Local pentru data de 8 octombrie 2013 în care va fi dezbătut exclusiv proiectul prin care urmează să se organizeze şi să se desfăşoare licitaţia publică cu vânzare a terenului pentru investitorul suedez Svenska Cellulosa Aktiebolaget (SCA). Conform consilierului liberal, convocarea a fost semnată deja de minimul de 7 consilieri locali, majoritatea de la PNL şi PSD, dar şi de la PDL.
primaria sebesProiectul de hotărâre privind aprobarea condiţiilor de organizare şi desfăşurare a licitaţiei publice deschise pentru vânzarea terenului de 35.789 mp, vizat de grupul suedez Svenska Cellulosa Aktiebolaget (SCA), reprezentat prin marca “Zewa”, pentru amenajarea celui mai mare parc logistic din industria de prelucrare a hârtiei igienice din sud-estul Europei, a picat la vot în şedinţa CL Sebeş de luni, 30 septembrie, grupul consilierilor PDL şi PP-DD obiectând că proiectul nu are garanţii din partea investitorului şi că există probleme de legalitate. În aceste condiţii, demararea investiţiei de 120 de milioane de euro, ce ar asigura circa 200 de locuri de muncă la Petreşti este, deocamdată, blocată.
“La şedinţa CL Sebeş, din 8 octombrie, de la ora 13.00, sunt aşteptaţi inclusiv cetăţenii care au ceva de obiectat sau de adăugat la acest proiect”, a specificat consilierul liberal Radu Cristian.

George Ioan Lupşe, consilier PDL în CL Sebeş: Sunt de acord cu vânzarea terenului numai dacă vor exista garanţii că investiţia Zewa se va face
George Ioan Lupşe, al doilea consilier PDL de la Sebeş acuzat de primarul Alexandru Dăncilă că a „trântit” proiectul de hotărâre prin care era decisă scoaterea la licitaţie a terenului destinat dezvoltării investiţiei Zewa, răspunde acuzaţiilor. „Am fost criticat cu privire la votul de abţinere acordat în şedinţa ordinară din data de 30 septembrie, dar consider că nu este moral ca reprezentant al Consiliului Local, şi în calitate de cetăţean al acestui oraş, să votez ceva ce nu este susţinut cu argumente solide, concrete şi mai ales juridice. Sunt de acord cu vânzarea la licitaţie a terenului în suprafaţă de 35.789 mp situat în Petreşti, strada Energiei, în situaţia în care beneficiarul licitaţiei se va obliga contractual la angajarea şi menţinerea pe post a unui număr de persoane, precum şi la respectarea unui grafic de investiţii către orice investitor serios. Nu au fost prezentate aceste argumente în concret, doar verbal, ceea ce nu conferă nicio garanţie asupra realizării investiţiei şi angajării cetăţenilor municipiului Sebeş. (…) De ce spun oponenţii politici faptul că este o investiţie de 120 de milioane de euro şi aproximativ 200 de locuri de muncă când în proiectul de hotărâre supus aprobării nu sunt stipulate nicăieri sume de investiţii şi locuri de muncă? Sau poate se anticipa cine va câştiga licitaţia???”, se arată într-un punct de vedere transmis presei de George Ioan Lupşe, consilier PDL în CL Sebeş.

La Sebeş, PSD susţine atragerea investitorilor
Potrivit preşedintelui PSD Sebeş, Romi Dragosin, la nivelul municipiului social-democraţii înţeleg necesitatea atragerii investiţiilor, în vederea dezvoltării zonei industriale şi a localităţii. „Sperăm ca şi colegii noştri din PDL şi PP-DD să înţeleagă importanţa investiţiilor atât pentru Sebeş, cât şi pentru judeţul Alba, precum şi necesitatea creării de noi locuri de muncă. Am discutat cu toţi consilierii PSD despre acest proiect de hotărâre, înaintea ultimei şedinţe a Consiliului Local Sebeş şi aceştia au susţinut proiectul iniţat de primarul Alexandru Dăncilă. Într-o nouă şedinţă a CL Sebeş, de săptămâna viitoare, vor fi reluate procedurile, iar proiectul care viza vânzarea terenului din vecinătatea SC Pehart Tec Petreşti va fi readus în atenţia aleşilor locali”, a explicat liderul PSD Sebeş, Romi Dragosin. Poate de această dată aleşii locali îşi vor da acordul pentru demararea licitaţiei de vânzare a terenului şi nu vor mai căuta tot felul de scuze pentru a nu-şi asuma răspunderea.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.