sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Proiectele pentru dezvoltarea comunei Şpring au fost votate în unanimitate!

Proiectele pentru dezvoltarea comunei Şpring au fost votate în unanimitate!

Publicat în 15.02.2014 la ora 15:00

SpringDeşi „USL nu există la Şpring”, după cum spune primarul Daniel Rusu, toţi consilierii locali, indiferent de apartenenţa politică, au votat în unanimitate toate cele 12 proiecte de pe ordinea de zi a ultimei şedinţe de consiliu local.

A fost aprobat şi bugetul comunei Şpring pe anul 2014. Astfel, veniturile pe anul în curs ale comunei Şpring sunt de 3.094.000 lei, această sumă reprezentând veniturile proprii, precum taxe, impozite şi alte vărsăminte, sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraşelor, municipiilor; sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale; subvenţii pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei cu lemne; subvenţii pentru şomaj şi  fonduri europene nerambursabile postaderare în contul plăţilor efectuate. Şi cum veniturile proprii în România sunt aproape la toate casele mai mici decât cheltuielile, la fel stau lucrurile şi în comuna Şpring. Dacă bugetul propriu depăşeşte puţin suma de 3 milioane de lei, cheltuielile la Şpring sunt în valoare de 4.586.200 lei. Cei mai mulţi bani vor fi cheltuiţi pentru transporturi (1, 5 milioane de lei), urmând să mai fie alocaţi bani pentru bunuri şi servicii, asistenţă socială, cultură, sănătate, învăţământ, ordine publică, autorităţi publice şi fond de rezervă bugetară. Bugetul de venituri proprii şi subvenţii obţinut din închirierea Căminului Cultural Şpring şi utilizarea păşunilor comunale, respectiv subvenţiile bugetului local este de 118.000 lei, iar cheltuielile aferente acestor venituri sunt de 147.500 de lei.
În şedinţa publică ordinară a Consiliului Local Şpring a fost aprobat regulamentul de organizare şi funcţionare al Bibliotecii Comunale Şpring, instituţie care a fost mutată în incinta Căminului Cultural Şpring, odată cu finalizarea lucrărilor efectuate la edificiul cultural. Legislativul din Şpring a mai hotărât instituirea taxelor speciale în anul 2014 pentru serviciile prestate de către SVSU; aprobarea planului de analiză şi acoperirea riscurilor la nivelul comunei Şpring; aprobarea taxelor şi impozitelor locale pe anul 2014; însuşirea acordului de cooperare privind organizarea şi exercitarea serviciului administrativ; aprobarea Planului Local de Acţiune pentru protecţia apelor împotriva poluării cu nitraţi din surse agricole şi reducerea impozitului pentru persoanele voluntare şi angajate ale Serviciului  Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă. Armonia instalată în cadrul Consiliului Local Şpring în ceea ce priveşte luarea deciziilor pentru binele comunei ar trebui să fie un exemplu şi pentru aleşii locali din alte localităţi.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.