sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Proiect în valoare de aproximativ 3 milioane de euro, finalizat de curând la Şpring

Proiect în valoare de aproximativ 3 milioane de euro, finalizat de curând la Şpring

Publicat în 18.11.2013 la ora 10:00

primaria SpringDaniel Rusu se află la al treilea mandat de primar al comunei Şpring. Intrat de tânăr în politică, acesta a profitat de prezenţa “vulpoilor” politici şi a furat meserie. Acum, după 9 ani în fruntea comunei Şpring, primarul se poate lăuda că a schimbat faţa comunei, pe care a modernizat-o din temelii.

Adunând în jurul său o echipă tânără, edilul a început odată cu intrarea României în Uniunea Europeană să acceseze fonduri europene prin programe operaţionale. Prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, Măsura 322, comuna Şpring a realizat un proiect intitulat: “Modernizare străzi în comuna Şpring, reabilitare clădire sediu Primărie Şpring, reabilitare clădire cămin cultural Şpring, înfiinţare bază sportivă în comuna Şpring, dotare cu utilaje de intervenţie  a S.V.S.U. Şpring, înfiinţare şi dotare centru de asistenţă după programul şcolar tip after school în comuna Şpring, judeţul Alba”. Proiectul a fost finanţat prin FEADR-PNDR, a cărui valoare totală a fost de 11.765.132 lei (2.772.132 euro). Acest proiect a început în urmă cu 4 ani, astfel: în 2009, primarul a depus cererea pentru acordarea fondurilor, iar în 2010 a fost semnat contractul de finanţare cu PNDR. În vara anului 2011, a avut loc licitaţia pentru lucrări, care au început spre sfârşitul aceluiaşi an. În mai 2012 a avut loc licitaţia pentru dotările prinse în proiect pentru cele 4 loturi, iar în august acelaşi an se semnează contractele de achiziţie pentru dotările prinse în cele 4 loturi. Primăria a fost dotată cu un buldoexcavator, maşină de deszăpezit şi maşină de pompieri, toate noi. De curând au fost finalizate toate lucrările cuprinse în programul de dezvoltare. Sediul Primăriei Şpring a fost schimbat în totalitate, iar Căminul Cultural din localitate a fost modernizat după standarde europene.
La Draşov se apropie de finalizare o modernă bază sportivă  menită să ofere tinerilor din comună o alternativă sănătoasă pentru petrecerea timpului liber.  Locuitorii din Cunţa, Şpring şi Vingard se deplasează astăzi pe străzi asfaltate, cu rigole betonate şi trotuare pavate, astfel că vremurile când noroaiele de pe aceste străzi îi obligau pe cetăţeni să poarte cizme de cauciuc sunt acum simple amintiri. În curând, la Draşov se va construi un centru de tip “after-school” dotat la un nivel adecvat, care să permită copiilor din comună ca, după orele de şcoală, să petreacă acolo în prezenţa unor persoane calificate, câteva ore care să le permită aprofundarea cunoştinţelor dobândite la şcoală.
Comuna Şpring devine astfel o aşezare rurală… europeană. Alături de echipa tânără condusă de către primarul Daniel Rusu, cetăţenii comunei Şpring au avut un rol important în modernizarea localităţii. Iată cum un tânăr primar poate fi luat drept exemplu de către colegii săi mai vârstnici. Când faptele vorbesc, îţi este mai uşor să ieşi în faţă.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.